Quantcast
Κοντονής στον Realfm 97,8: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να εξελίσσεται σε διεθνή ταραξία στην περιοχή - enikonomia.gr
share

Κοντονής στον Realfm 97,8: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να εξελίσσεται σε διεθνή ταραξία στην περιοχή

δημοσιεύτηκε:

“Περισσότερο η Τουρκία πληρώνει όλη αυτή την κατάσταση με τον τουρισμό. Ας τους γίνει μάθημα, μήπως καταλάβουν ότι η ηρεμία στην περιοχή και η μη προβολή παράλογων απαιτήσεων που συνδυάζονται με αερομαχίες στο Αιγαίο, που διογκώνεται και από τον ευρωπαϊκό τύπο, αυτό πλήττει κατά κύριο λόγο τους ίδιους. Είναι στο συμφέρον όλων να υπάρχει ηρεμία και αποδοχή των κανόνων του διεθνούς δικαίου” δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το περιστατικό με το σινούκ που μετέφερε τον Πρωθυπουργό είπε ότι “Δεν υπήρξε περιστατικό παρενόχλησης. Ζητήθηκε σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά και το θέμα έληξε εκεί. Και βεβαίως δεν υπεβλήθη το σχέδιο πτήσης, αν είναι δυνατόν. Όσον αφορά την τακτική, πρέπει να απαντήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε παρολογισμούς, οι οποίοι επεκτείνονται για πρώτη φορά με τόσο μεγάλο εύρος στο θέμα της κυριαρχίας σε ελληνικά νησιά ή βραχονησίδων”.

“Εφευρίσκουν διάφορα για να θέσουν θέματα. Είναι μια αδιέξοδη τακτική, δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά την Τουρκία. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και πρέπει να το καταλάβει αυτό η Τουρκία. Να μην εξελίσσεται σε έναν διεθνή ταραξία στην περιοχή” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την Novartis τόνισε ότι “Για αυτή την υπόθεση η δικαιοσύνη κινείται τάχυστα, το προανακριτικό υλικό συλλέγεται με μεγάλη προσοχή και με την επίβλεψη των αρμόδιων εισαγγελέων και θα καταλήξουν και αυτοί το συντομότερο δυνατόν στις περαιτέρω ενέργειές τους. Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι προς θετική κατεύθυνση”.

Ερωτηθείς για τις απόφασεις του ΣτΕ και ειδικότερα για την απόφαση ελεύθερης μετακίνησης όσων αιτούνται άσυλο απάντησε ότι “Θα διασφαλίσουμε τις συμφωνίες και η κυβέρνηση και το υπουργείο θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα στοιχείο αντιφατικότητας, δεν έχω μελετήσει την απόφαση εμπεριστατωμένα, αλλά μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Θα την δούμε και η κυβέρνηση θα πράξει αναλόγως στο επίπεδο της νομοθεσίας. Είμαστε κράτος δικαίου, οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.