Quantcast
Κίνημα Αλλαγής: Τα σημεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ που «ξέχασαν» να διαβάσουν στο Μαξίμου - enikonomia.gr
share

Κίνημα Αλλαγής: Τα σημεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ που «ξέχασαν» να διαβάσουν στο Μαξίμου

δημοσιεύτηκε:

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει από την κυβέρνηση να σταματήσουν να πανηγυρίζουν στο Μαξίμου για τα πλεονάσματα και να διαβάσουν όλη την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής τονίζεται ότι «μετά το ΔΝΤ και το ΙΟΒΕ και ο ΟΟΣΑ προβλέπει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης 2% για το 2018 αντί για 2,6% που είχε προϋπολογιστεί και 2,3% για το 2019. Η χώρα δηλαδή θα σέρνεται».

Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα παραμένουν υψηλές, οι μισθοί είναι χαμηλοί, οι επενδύσεις παραμένουν συμπιεσμένες και η παραγωγικότητα συνεχίζει να μειώνεται.

Στην έκθεση, επισημαίνεται επίσης αδιαφάνεια, στρεβλώσεις στο φορολογικό σύστημα που αφορούν κυρίως τους υψηλούς συντελεστές και τη φοροδιαφυγή και έλλειψη χρηματοδότησης, παράγοντες που εμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Κατά το Κίνημα Αλλαγής, στην έκθεση ΟΟΣΑ διαπιστώνεται ότι οι νέες θέσεις εργασίας είναι κυρίως προσωρινής και μερικής απασχόλησης. Ο κατώτατος μισθός καλύπτει πάνω από το 50% του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα οι ακαθάριστες αποδοχές να είναι χαμηλότερες από όριο φτώχειας για τετραμελή οικογένεια.

«Όσο για το χείλος του γκρεμού στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γκουρία, πράγματι ο κ. Τσίπρας έκανε την τελευταία στιγμή την kolotoumba, όπως αναγνωρίζεται διεθνώς και δεν έκανε το μοιραίο άλμα, αφού όμως με τις επιλογές του, έφθασε τη χώρα ως εκεί» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.