Quantcast
Φάμελλος: Δεν μπαίνει θέμα ημερομηνίας εκλογών - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Δεν μπαίνει θέμα ημερομηνίας εκλογών

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα ημερομηνίας εκλογών άλλης, από το φθινόπωρο του 2019» τόνισε μιλώντας αργά χθες στην ΕΤ1 και στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Εγώ συντάσσομαι με τους παραγωγούς, με τους εργαζόμενους και με την κοινωνία της χώρας που δηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να βγούμε από το πρόγραμμα και να περπατήσουμε προκομμένα δημοκρατικά αυτόνομα μέσα στην Ε.Ε. Αυτή είναι η εντολή που μας έδωσαν οι Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Φάμελλος και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι δεν συζητά για θέματα, όπως η εργασία, η παραγωγή, η καινοτομία και επιδίδεται σε μια αέναη εκλογολογία.

«Ο πεινασμένος, καρβέλια ονειρεύεται» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η χώρα μας θα προχωρήσει για τον επόμενο ενάμιση χρόνο σε ένα παραγωγικό και καινοτόμο περιβάλλον με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όποιος συζητάει σήμερα για τις εκλογές, κάνει κακό στη χώρα», ανέφερε.

«Δεν μπαίνει για μας θέμα ημερομηνίας εκλογών αλλά εμβάθυνσης της δημοκρατίας με τις αλλαγές που αρχίζουν και συζητιούνται για την απλή αναλογική στους δήμους και για την άμεση σχέση των αιρετών με τους πολίτες σε μικρές εκλογικές περιφέρειες.»

«Η σημαντική συζήτηση που πρέπει να κάνουμε, είναι για το πως η ανάπτυξη θα συνδεθεί με τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, και όπως ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός, πως το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, θα είναι συνδεδεμένο με την καινοτομία και την εργασία των επιστημόνων», τόνισε και συνέχισε «για πολλά χρόνια στην Ελλάδα γινόταν συζήτηση για “κοινωνία της πληροφορίας”, ανακοινώνονταν μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο, που είναι απαραίτητο εργαλείο για την υλοποίηση επενδύσεων, χωρίς ενδιάμεσους. Εμείς αποδεικνύουμε ότι τολμάμε να κάνουμε όσα λέμε προς όφελος όλων των πολιτών και δεν τακτοποιούμε τους δικούς μας κουμπάρους και τα δικά μας παιδιά.»

«Έχουμε μια ανοικτή πρόταση στην Βουλή και στην κοινωνία, για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που να πάει την Ελλάδα και την Ευρώπη καλύτερα», σημείωσε ο κ. Φάμελλος ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών.

«Σ’ αυτή την πορεία» πρόσθεσε, «χρειαζόμαστε πολλούς. Δεν χωράει σε αυτή τη συμμαχία μια ακροδεξιά φωνή η οποία φοβάται και λέει μόνο ότι και αν πετύχει η Ελλάδα δεν το θέλω γιατί δεν είμαι εγώ κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται αυτή η συμμαχία οικογενειακά δακτυλίδια. Η Ελλάδα χρειάζεται εργασία και τιμιότητα και πρέπει η πολιτική να γίνεται επάνω στο τραπέζι. Δεν συμμετέχει τυχαία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι η “σοσιαλδημοκρατία” στην Ευρώπη πρέπει να αποκολληθεί από το νεοφιλελευθερισμό να μετατοπισθεί και να ακολουθήσει προοδευτικές πολιτικές», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Σκρέκας: Η ΝΔ ζητάει να γίνουν εκλογές

«Η Ελλάδα σήμερα σέρνεται. Είναι πρωταθλήτρια στους φόρους και τελευταία στην ανάπτυξη στις χώρες της ΕΕ. Αν η κυβέρνηση δε μπορεί να αλλάξει πολιτική πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση. Αν γίνουν εκλογές θα είναι καλό για τη χώρα. Η ΝΔ ζητάει εκλογές γιατί αυτή η κυβέρνηση όσο παραμένει, κάνει κακό στη χώρα. Αν γίνουν εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση θα υπάρξει βελτίωση στην αγορά», ανέφερε στην ίδια εκπομπή, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, ενώ καταλόγισε στην ΕΕ «μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να εφαρμόσει αυτή την φορολογική πολιτική».

Ερωτηθείς για τον πιθανό χρόνο διενέργειας των εκλογών υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει, μετά το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης τους επόμενους μήνες μια παράταση ή μια μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων ώστε να μπορέσει «να πάει τον χρόνο των εκλογών προς τα πίσω» και εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι με το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση ουσιαστικά την διαλύει για να βάλει μικρότερα σχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαχείριση των Δήμων.

«Το πότε θα γίνουν οι εκλογές είναι θέμα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΝΔ, όποτε και όταν γίνουν εκλογές, είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου με όλους όσους συμφωνούν με ένα κοινό πρόγραμμα», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.