Quantcast
Σπυράκη στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον Ζάεφ ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Σπυράκη στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον Ζάεφ ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

“Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η κυβέρνηση του που στηρίζεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση” δήλωσε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Η ΝΔ έχει προτείνει ως προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος τόσο στην απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, όσο και στην αποδοχή της ονομασίας που θα συμφωνηθεί. Είμαστε σε τελείως άλλο μήκος κύματος. Μένει να δούμε τη συμφωνία, ωστόσο από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δίνει προκαταβολή τα όπλα της, το να επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, και περιμένει να πάρει με δόσεις τη συμμόρφωση” ανέφερε.

“Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η κυβέρνηση του που στηρίζεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση. Έχουμε επισημάνει εξ’ αρχής στην κυβέρνηση ότι δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί ως πλειοψηφία, ωστόσο το κάνει” συμπλήρωσε.

“Εμείς θέλουμε εκλογές για να έχει η χώρα ένα σταθερό τιμόνι, για να μπορέσουμε αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της και μετά να ξαναμιλήσουμε με τους πιστωτές. Η χώρα έχει δεσμευθεί με τις υπογραφές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την υπογραφή του κ. Τσίπρα και για τη μείωση των συντάξεων από το 2019 και για τη μείωση του αφορολογήτου, που πρακτικά αφαιρεί από τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους δύο έως τρεις μηνιαίες αποδοχές. Είναι πολλά χρήματα για τους ανθρώπους αυτούς” τόνισε.

“Το αίτημα των εκλογών υπάρχει επειδή θέλουμε να έχουμε περισσότερο χρόνο να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας. Τους βλέπουμε να σέρνονται, δεν μπορούν να κλείσουν ούτε τα προαπαιτούμενα για τα οποία έχουν δεσμευτεί, ούτε την αξιολόγηση” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.