Quantcast
AFP: Ο Τσίπρας και οι ρωσικές κυρώσεις - enikonomia.gr
share

AFP: Ο Τσίπρας και οι ρωσικές κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναρωτηθεί, αν είναι έξυπνο να συνδέει τις ρωσικές κυρώσεις με τη διαφωνία που έχει με την ΕΕ σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση», τόνισε ο Έρλερ μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

«Το παίξιμο αυτών των χαρτιών δεν θα αυξήσει ασφαλώς τους φίλους της Ελλάδας», σημείωσε. Κριτική κατά της Μόσχας άσκησε και για την πολιτική προσέγγισης ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων. «Η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά ότι προκαλεί την Ευρώπη, όταν υποστηρίζει οικονομικά για παράδειγμα το Εθνικό Μέτωπο.

Παράλληλα ο Πούτιν ενισχύει τις εθνικιστικές συντηρητικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας του, που επιλέγουν να αποστασιοποιηθούν από τις δυτικές αξίες, καλλιεργούν παραδοσιακά οικογενειακά πρότυπα και είναι ανοιχτά ομοφοβικές.

Υπάρχει μεγάλη ιδεολογική εγγύτητα με κόμματα, όπως το ουγγρικό Γιόμπικ, το βουλγαρικό Ατάκα και το γερμανικό NPD. Το ότι από τη μια η Μόσχα προειδοποιεί για φασιστικούς κινδύνους στην Ουκρανία και παράλληλα διατηρεί στενούς δεσμούς με ακροδεξιές δυνάμεις, αποτελεί τη μεγαλύτερη αντίφαση της παρούσας ρωσικής πολιτικής», επισημαίνει ο Έρλερ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.