Quantcast
Κουβέλης στον Realfm 97,8: Υπάρχει κινητικότητα τουρκικών πλοίων - Η ένταση που έχει δημιουργηθεί συνδέεται με τις εκλογές - enikonomia.gr
share

Κουβέλης στον Realfm 97,8: Υπάρχει κινητικότητα τουρκικών πλοίων – Η ένταση που έχει δημιουργηθεί συνδέεται με τις εκλογές

δημοσιεύτηκε:

“Κινητικότητα με την έννοια ότι έχουν κατεβεί τουρκικά πλοία προς τα κάτω είναι ακριβές, αλλά από την άλλη όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια διεύρυνση της κλίμακας των εντάσεων που προκαλεί η Τουρκία τόσο στο επίπεδο της ρητορικής, όσο και στο επίπεδο συγκεκριμένων ενεργειών και κινήσεων” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Βασίλη Λυριτζή και τον Γιώργο Ψάλτη στον Realfm 97,8 .

“Η ένταση που έχει δημιουργηθεί από πλευράς της Τουρκίας, αναμφισβήτητα αφορά στην καταληκτική ημέρα των εκλογών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει αυτή τη ρητορική της έντασης, γιατί αυτό που επιδιώκει η Τουρκία είναι να κρατά ανοιχτό το πεδίο των δήθεν ζητημάτων που έχουν σχέση με κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και νομίζω ότι ο μόνος σκοπός και στόχευση από τη μεριά τους είναι να διαμορφώσουν ένα πεδίο διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθούν παρόντες στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ” τόνισε.

“Όσον αφορά στις δικές μας ένοπλες δυνάμεις, η αποτρεπτική μας δύναμη είναι συντεταγμένη, έχει την επάρκεια της και την αποφασιστικότητα της να αποκρούσει την οποιαδήποτε επιβουλή από τη μεριά της γείτονος χώρας. Εμείς συνεχίζουμε με ψυχραιμία να παρακολουθούμε την κατάσταση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνονται και οι αναχαιτίσεις ή οι απομακρύνσεις κάποιων τουρκικών πλοίων που επιχειρούν να περάσουν τη γραμμή. Μέχρι στιγμής, σε ότι αφορά τη θάλασσα δεν είχαμε τέτοιες εκδηλώσεις, κινούνται οριακά” ανέφερε.

“Δεν αποκλείω να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αλλά έχω πάλι την εκτίμηση, ότι δεν μπορεί κανείς να μιλά με βεβαιότητα για τον χρόνο αποφυλάκισης. Κρατούνται απαράδεκτα για αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την ύπαρξη κατηγορητηρίου” υπογράμμισε.

“Έχουμε κάνει μια κίνηση, μεταθέτουμε τους δύο στρατιωτικούς στην ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι έτσι κατοχυρώνεται ακόμα περισσότερο η ύπαρξη κατοικίας για να υποστηριχθεί η αίτηση άρσης της προφυλάκισης, που παράνομα έχει επιβληθεί στους δύο στρατιωτικούς μας” είπε ο κ. Κουβέλης.

“Όπως είπατε, δεν θα εφαρμόσουν όπως επίσημα ανακοίνωσαν οι Τούρκοι, το μέρος της συμφωνίας που αφορά την Ελλάδα, να επισημάνω ότι αυτό το κομμάτι της συμφωνίας είχε γίνει ανενεργό, με την έννοια ότι δεν τηρείται ή τηρείται ελάχιστα η διαδικασία της επανεισδοχής από την πλευρά της Τουρκίας μέχρι τώρα” ανέφερε. “Δεν θα προσθέσει τίποτα το θεαματικό η διακηρυγμένη επιλογή του Ερντογάν να μην εφαρμοστεί αυτό το τμήμα της συμφωνίας, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.