Quantcast
Μπαλάφας στον Realfm 97,8 για προσφυγικό: Δημιουργεί ανησυχία η στάση της ιταλικής κυβέρνησης, που με το καλημέρα έτριξε τα δόντια της - enikonomia.gr
share

Μπαλάφας στον Realfm 97,8 για προσφυγικό: Δημιουργεί ανησυχία η στάση της ιταλικής κυβέρνησης, που με το καλημέρα έτριξε τα δόντια της

δημοσιεύτηκε:

“Το σκοπιανά ΜΜΕ γράφουν για τηλεφώνημα σήμερα, από εκεί και πέρα τι θα λέει το τηλεφώνημα δεν ξέρω” δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Αναφορικά με το προσφυγικό μετά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για πάγωμα των επανεισδοχών στην Τουρκία, είπε μεταξύ άλλων: “Δεν κάνουμε και τίποτα άλλο παρά να προετοιμαζόμαστε, γιατί στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, για παράδειγμα, για πάγωμα της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, διότι επικαλύπτεται από την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας στο ζήτημα των επιστροφών και η οποία δεν θίγεται. Η τουρκική ηγεσία μπορώ να πω ότι παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων ενόψει των τουρκικών εκλογών. Όπως λένε οι δημοσκοπήσεις είναι πιεσμένος λίγο ο Ερντογάν με αποτέλεσμα να μεταφέρει την πίεση στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι του καθυστερούν μια δόση 3 δισεκατομμυρίων. Το καινούριο στοιχείο που δημιουργεί μια ανησυχία είναι η στάση της ιταλικής κυβέρνησης, που με το καλημέρα έτριξε τα δόντια της. Διερωτώμαι τι θα κάνουν αυτοί οι 626 άνθρωποι. Όταν ένας άνθρωπος είναι σε μια χώρα, που δεν έχει νερό να πιεί, που οι βόμβες πέφτουν στο σπίτι του, ότι και να του βάλεις κ. Σαβίνι θα ξεκινήσει να έρθει, να πάει κάπου που θα είναι καλύτερα”.

“Εμείς προσπαθούμε στα νησιά, μεταφέρουμε κόσμο από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα και δημιουργούμε στην ενδοχώρα χώρους για κάθε ενδεχόμενο. Οι ροές έχουν επανέλθει σε πιο χαμηλά επίπεδα. Όμως εξακολουθούμε να έχουμε συνεχείς εισροές, με πολύ μικρότερες εκροές. Και εδώ δημιουργείται πρόβλημα”.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταλάβει ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα μόνο των χωρών πρώτης υποδοχής, Ελλάδας και Ιταλίας και θα πρέπει να υπάρχει μια αναλογική κατανομή σε όλα τα κράτη-μέλη. Κανείς δεν λέει όχι στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, αλλά υπάρχουν χώρες που δεν έχουν ούτε έναν πρόσφυγα. Δυστυχώς, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σύντομα δεν θα υπάρχει Ευρώπη όπως την έχουμε γνωρίσει” πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.