Quantcast
Δανέλλης στον Realfm 97,8: Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής - enikonomia.gr
share

Δανέλλης στον Realfm 97,8: Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής

δημοσιεύτηκε:

“Νομίζω ότι είναι μία συμφωνία απολύτως θεμιτή και επιθυμητή” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη και αναφερόμενος στη συμφωνία για το Σκοπιανό.

“Είναι μέσα στις προδιαγραφές και τις δεσμεύσεις που είχε θέσει η λεγόμενη εθνική γραμμή των τελευταίων χρόνων και διασφαλίζει όλα αυτά που φοβόμαστε, είτε γιατί υπάρχουν κίνδυνοι πραγματικοί είτε γιατί υπάρχουν φαντασιώσεις που έχουν εγκαθιδρυθεί στο θυμικό των Ελλήνων” δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

“Υπάρχει άλλο ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές και να φανούν πολύ πιο ώριμες. Δημιουργείται και επεκτείνεται με ταχύτητα εξαιρετικά ανησυχητική μία αντίληψη στην κοινωνία μιας νέας εθνικοφροσύνης και ένας νέος βαθύς διχασμός. Θα έπρεπε οι δυνάμεις που αναφέρονται είτε στον ευρωπαϊσμό, είτε στον εκσυγχρονισμό να είναι πιο προσεκτικές και να πράττουν με μεγαλύτερη σύνεση. Δεν είναι όλα τα ζητήματα διατιθέμενα για μικροπολιτικές και για αντιπαραθέσεις με την όποια κυβέρνηση” ανέφερε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε:

“Έχουμε σύνθετη ονομασία, αντί να έχουμε σκέτο Μακεδονία, όπως έχει εγκαθιδρυθεί όλα αυτά τα χρόνια… Εγώ νομίζω ότι έχουμε πρόσθετες κατοχυρώσεις για αυτά που φοβόμαστε… Δεν κατάλαβα τώρα γιατί πρέπει να σηκώνεται αυτός ο κουρνιαχτός”.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε από το βήμα της Βουλής από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τη στάση που έχουν επιλέξει να κρατήσουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Δανέλλης είπε μεταξύ άλλων ότι “εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, ότι ήταν δική του πρωτοβουλία… Είπα το αυτονόητο και ξαφνικά δημιούργησα σεισμικές δονήσεις” και σημείωσε “Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ούτως ή άλλως ήταν από εκείνους που είχαν εκφράσει αντίθετη άποψη στο να αποδεχτούμε μία συμφωνία, είναι και άλλοι. Νομίζω όμως ότι το Κίνημα Αλλαγής, ως ένα κίνημα με τα χαρακτηριστικά που αυτόπροσδιορίζει το ίδιο ότι έχει, δεν μπορεί να έχει άλλη αντίληψη από το ότι αυτή η συμφωνία είναι μέσα στα πλαίσια και τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και που προάγουν το εθνικό συμφέρον και άρα πρέπει να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα”.

“Όποιος σήμερα απεργάζεται τη λύση αυτή, που φαίνεται να μας καλύπτει απολύτως, δουλεύει για την κατοχύρωση εσαεί του σκέτου Μακεδονία. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, ίσα – ίσα θα κερδίσουμε πάρα πολλά και από την εξομάλυνση της σχέσης μας με τη γειτονική χώρα, με το σύνολο των δυτικών Βαλκανίων, αλλά και συνολικότερα θα αναβαθμιστεί το τραυματισμένο κύρος μας στη διεθνή κοινότητα και θα ασχοληθούμε επιτέλους όπως πρέπει στην αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την Τουρκία. Δεν μας απειλεί κανείς άλλος”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.