Quantcast
Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Είναι απαράδεκτη αυτή η συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Είναι απαράδεκτη αυτή η συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Στη συμφωνία για το Σκοπιανό αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Και η ΝΔ και όσοι κυβέρνησαν κατά το παρελθόν, δεν κατέληξαν σε λύση διότι δεν υπήρχε εκείνη η πραγματική συμφωνία που θα εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα. Αυτή είναι μία πολύ κακή συμφωνία… Όχι μόνο δεν εξαλείφεται ο αλυτρωτισμός, αλλά και μόνο από την αναγνώριση της μακεδονικής ιθαγένειας και της μακεδονικής γλώσσας ενισχύεται η ρίζα του αλυτρωτισμού” είπε μεταξύ άλλων η κ. Βόζεμπεργκ και πρόσθεσε:

“Αυτό που πραγματικά είναι σοκαριστικό είναι ότι δεχόμαστε να υπογράψουμε, αν υπογραφεί, ότι ορίζεται διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας, αν υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές και στις δύο χώρες… Είναι απαράδεκτη αυτή η συμφωνία”.

“Η συμφωνία αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί σε κανένα απολύτως επίπεδο”, σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

“Τη συμφωνία την ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο κ. Παπαδημούλης. Υπήρξαν κάποια χειροκροτήματα, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν χειροκρότησε κανείς και βέβαια οι Ευρωπαίοι είναι επιφυλακτικοί, δεν ξέρουν τη συμφωνία. Εμείς ξέρουμε ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Στο εσωτερικό και των δύο χωρών υπάρχουν αναταράξεις. Αντιλαμβάνεστε ότι τα κράτη – μέλη, που έχουν εστιάσει στα συμφέροντα τους σε σχέση με τη γείτονα χώρα ευχαριστήθηκαν” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Βόζεμπεργκ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.