Quantcast
Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Αν ο Τσίπρας υπογράψει τη συμφωνία θα εκπροσωπεί τον εαυτό του - Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντί του - enikonomia.gr
share

Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Αν ο Τσίπρας υπογράψει τη συμφωνία θα εκπροσωπεί τον εαυτό του – Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντί του

δημοσιεύτηκε:

Ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το περαστικό με τον βουλευτή της Χ.Α., Κ. Μπαρμπαρούση απάντησε ότι “Τέτοιου είδους ακραίες και φασιστικές ενέργειες δεν έχουν θέση πουθενά στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στο ελληνικό κοινοβούλιο”.

“Η ΝΔ με την πρόταση μομφής εντοπίζει και αναδεικνύει ότι αυτή η κακή συμφωνία που θέλει να υπογράψει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ, είναι η σταγόνα που ξεχυλίζει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση. Έχουν περάσει 3,5 χρόνια μέσα από ψέματα, αποτυχία, υπερφορολόγηση, όπου η αντιμνημονιακή ρητορική έδωσε τη θέση της σε δύο αχρείαστα μνημόνια. Σαν να μην μας έφτανε ο κατήφορος στην οικονομία, ήρθε ο κατήφορος και σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, όπου η κυβέρνηση, προσωπικά ο κ. Τσίπρας, ετοιμάζονται να υπογράψουν μια συμφωνία, η οποία είναι επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα. Η κίνηση της πρότασης δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση, έρχεται να συμβολίσει ότι η ΝΔ είναι απολύτως απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και κάνει ότι μπορεί, όποια συνταγματική δυνατότητα της παρέχεται την αξιοποιεί προκειμένου να εμποδίσει την πραγματοποίηση αυτής της συμφωνίας” τόνισε.

“Είναι ώρα ευθύνης για όλους, για τους πολίτες, για όλα τα πολιτικά κόμματα και για κάθε βουλευτή προσωπικά. Όποιος θέλει να εμποδίσει την υπογραφή της συμφωνίας από τον κ. Τσίπρα έχει μόνο μία επιλογή, να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής. Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που κυβέρνηση αναγνωρίζει στους γείτονες ότι έχουν δήθεν μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Αυτό δεν το έχει αναγνωρίσει ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς, έρχεται η ελληνική κυβέρνηση να τα αναγνωρίσει με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ, του υπουργού Άμυνας και όλου του υπουργικού συμβουλίου, που από τη στιγμή που δεν διαφοροποιούνται είναι όλοι συνυπεύθυνοι σε αυτή την υπόθεση” ανέφερε.

“Η συμφωνία προβλέπει μια επιτροπή που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Σκοπίων και θα εξετάσει τα βιβλία του μαθήματος της Ιστορίας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, μη τυχόν έχουν στοιχεία αλυτρωτισμού σε βάρος των Σκοπίων. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρώπινης και πολιτικής και εθνικής αξιοπρέπειας σε αυτούς που το σκέφτηκαν; Πως μπορεί να αποδεχθεί στην Ελλάδα ότι κάποιος άλλος θα κρίνει και να διορθώσει τα βιβλία της Ιστορίας μας; Δεν είμαστε επαρκείς εμείς εθνικά; Δεν είμαστε γνώστες της Ιστορίας μας; Κανείς άλλος δεν είχε διανοηθεί να τα κάνει αυτά. Όταν η κυβέρνηση φύγει από τις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας, την οποία τόσο πολύ αγαπά, θα ντρέπεται για αυτό που έχει κάνει, αν τελικά το ολοκληρώσει. Όσο μεγάλη κι αν είναι η δίψα τους να παραμείνουν στην εξουσία, αυτό δεν έπρεπε να το κάνουν” υπογράμμισε.

“Εμείς είμαστε υπέρ της ενότητας των Ελλήνων και πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι απέναντι στη συμφωνία. Αν ο κ. Τσίπρας υπογράψει την Κυριακή αυτή τη συμφωνία θα εκπροσωπεί τον εαυτό του, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, των συνεταίρων του στην κυβέρνηση και τον κ. Καμμένο. Πάντως δεν θα εκπροσωπεί ούτε καν τους ανθρώπους που στις τελευταίες εκλογές τον ψήφισαν, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντί του” συμπλήρωσε.

“Εμείς θέλουμε λύση στο πρόβλημα με τα Σκόπια, αλλά δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε μια κακή λύση που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.