Quantcast
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε διαβάζοντας ένα άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου, ενός «πολιτικού αντιπάλου του», όπως είπε. «Όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει τι γίνεται σήμερα. Κύριε Τσίπρα, εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τα δίνετε όλα, χωρίς τη στήριξη της βουλής και χωρίς απόφαση υπουργικού συμβουλίου. Τα δώσατε όλα με μυστική διπλωματία, ούτε καν με τη στήριξη του κυβερνητικού σας εταίρου. Με ανύπαρκτη νομιμοποίηση και μηδενική συναίνεση» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Με κατηγορείτε ότι δήθεν εγώ δημιούργησα το Σκοπιανό. Εγώ δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα το 1992. Το πρόβλημα του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού το δημιούργησε ο Στάλιν και ο Τίτο. Εγώ διαχειρίστηκα την εθνική γραμμή» σημείωσε.

«Όλος ο πολιτικός κόσμος επί 26 χρόνια ακόμη και με τις διαφωνίες τους συνέπιπτε σε ένα πράγμα, ότι δεν μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε ποτέ τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων» είπε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύτηκε και συνθηκολόγησε σε όλα.

«Η συμφωνία που φέρνετε αναγνωρίζει και μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει κανείς ‘Έλληνας πολιτικός… Αναγνωρίζετε τα πάντα χωρίς ανταλλάγματα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η συμφωνία είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις.

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοιο μένος πρωθυπουργού για τον προηγούμενο. Κατηγορείτε εμένα ότι δήθεν έκανα πολιτική καριέρα στο Σκοπιανό, εγώ που στο κάτω-κάτω έμεινα σπίτι μου για μια δεκαετία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Τα δίνετε όλα για μια καρέκλα, είστε πολιτικά και ηθικά ασπόνδυλοι» επεσήμανε ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα παραμείνει μια γροθιά και ότι ο ίδιος σέβεται και στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.