Quantcast
Τσίπρας: Αυτές οι μέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικές - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Αυτές οι μέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικές

δημοσιεύτηκε:

Αυτές οι μέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικές, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η χώρα συμφώνησε με την ΠΓΔΜ για την οριστική επίλυση μιας διένεξης που κρατά τρεις δεκαετίες. Σφραγίστηκε το πέρασμα της Ελλάδας από μια εποχή οικονομικής καχεξίας και διεθνούς απομόνωσης, στην εποχή της δυναμικής οικονομικής ανάκαμψης και της ισχυροποίησης της διεθνούς της θέσης», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη σπουδή σας, όπως ενδεχομένως να δυσκολευτεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, να κατανοήσει γιατί σε μια τόσο θετική συγκυρία για τη χώρα επέλεξε η ΝΔ να επιχειρήσει να ρίξει την κυβέρνηση. Κάνοντας μάλιστα χρήση της ισχυρότερου θεσμικού της όπλου» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτικό κυνισμό και τον κ. Μητσοτάκη για πολιτικό οποτουρνισμό.

«Το τελευταίο που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε αυτή τη πρόταση είναι είναι τα επιχειρήματα που επικαλείστε .Ούτε η ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας, σας ενδιαφέρει. Ούτε η αποκατάσταση της ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια, σας ενδιαφέρει. Ούτε η ανάκαμψη της οικονομίας, σας ενδιαφέρει. Ούτε η οριστική ρύθμιση του χρέους, σας ενδιαφέρει.Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σας ενδιαφέρει» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.