Quantcast
Εγκώμιο ΝΥΤ για Αθήνα: Βγαίνει από τα συντρίμμια, ζωντανός προορισμός - enikonomia.gr
share

Εγκώμιο ΝΥΤ για Αθήνα: Βγαίνει από τα συντρίμμια, ζωντανός προορισμός

δημοσιεύτηκε:

Το εγκώμιο της Αθήνας πλέκουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, σημειώνοντας πως η πρωτεύουσα της Ελλάδας μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ζωντανές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η Αθήνα είναι μια πόλη που αλλάζει και εξελίσσεται, υπέμεινε την κρίση και το χάος και την οικονομική κατάρρευση και βγαίνει από τα συντρίμμια ως μια από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά κι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, που πέρυσι έσπασε ένα ρεκόρ πέντε εκατομμυρίων επισκεπτών».

Οι ΝΥΤ στέκονται επίσης στις σημαντικές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. «Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης, το οποίο συνήθως σκοτείνιαζε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, ξεχειλίζει σήμερα με τους επισκέπτες και τους ντόπιους, ενώ έχουν ανοίξει μοντέρνα μπαρ, καφέ και εστιατόρια επόμενης γενιάς», υπογραμμίζει το αμερικανικό μέσο.

Παράλληλα, οι New York Times επισημαίνουν ότι η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος με νέους καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο να βρίσκουν στην πόλη το ιδανικό περιβάλλον να δημιουργήσουν.

Πάντως, όπως τονίζεται, αν και η Αθήνα έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό «νέο Βερολίνο» λόγω αυτής της πολιτιστικής έκρηξης, η πόλη εξακολουθεί να παλεύει με τη φτώχεια, τις ταραχές, το εμπόριο ναρκωτικών και τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης.

.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.