Quantcast
Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σε κανένα επίπεδο - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σε κανένα επίπεδο

δημοσιεύτηκε:

Η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Νομίζω ότι ισχύει αυτό που λέει το Bloomberg, η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης είναι μηδενική. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τους Ευρωπαίους εταίρους γιατί τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζονται κατά διαστήματα που νομίζει ή έχει την ψευδαίσθηση η ελληνική κυβέρνηση ότι παραμένουν στη χώρα, μεταφέρονται και στο εξωτερικό και καταγράφονται από όλους. Δεν αντιλαμβάνομαι, εγώ άκουσα όταν επέστρεψε ο κ. Τσίπρας από την προηγούμενη συνάντηση του με την κ. Μέρκελ ότι η ιστορία του ΦΠΑ στα νησιά ήταν μια συνεννοημένη πράξη με την κ. Μέρκελ, μετά γερμανικά δημοσιεύματα έλεγαν ότι δεν υπήρχε κάποια συνεννόηση, αποδεικνύεται ότι ή ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε ή ο κ. Τσίπρας παρερμήνευσε. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σε κανένα επίπεδο και είναι άκρως ανησυχητικό για τη χώρα” ανέφερε.

Αναφορικά με την κριτική που δέχθηκε για παρουσία της στην τελετή του Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι “Πάνω από όλα είμαι Ελληνίδα πολιτικός που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, πάνω από οποιεσδήποτε κομματικές διαιρέσεις, που σημαίνει πρακτικώς αν μπορώ να βάλω ένα ληθαράκι προς την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, θα το κάνω. Το οφείλω στην πατρίδα μου και τη συνείδηση μου και αυτό κάνω. Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι δέχθηκα αυτή την κριτική, είναι μια κριτική που κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ουδέποτε έχει ασκηθεί σε Έλληνα πολιτικό, με την έννοια ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση από κοινού δρούσαν σε εθνικά θέματα. Εξακολουθώ και έχω αυτή την αντίληψη. Θεωρώ τα εθνικά θέματα πάνω από οποιονδήποτε κομματικό διαχωρισμό. Λυπάμαι πολύ για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, λυπάμαι γιατί έκαναν διπλή ζημιά, δημοσιεύθηκαν και στην αντίπερα όχθη και άρα δεν βοήθησαν την κοινή προσπάθεια που οφείλαμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

“Και για τους τρομοκράτες δεν μπαίνω στη λογική της ανταλλαγής, αλλά λέω ότι μία χώρα προφάνως και θα το επαναλάβω δεν εννοώ τους πραξικοπηματίες, για τους οποίους βγήκε απόφαση σε ανώτατο επίπεδο της ελληνικής δικαιοσύνης. Εννοώ όμως ότι η Ελλάδα αυτοβούλως και όχι σε λογική ανατολίτικου παζαριού, τους Τούρκους τρομοκράτες, δηλαδή ο ανάλογος Κουφοντίνας της Τουρκίας, που επί ελληνικού εδάφους σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας ετοίμαζαν χτύπημα κατά του Εντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, αυτούς τους τρομοκράτες τους στέλνεις πίσω, κατά την άποψή μου” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.