Quantcast
Την πυροσβεστική "έδειξε" η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα για τη μη εκκένωση των περιοχών - enikonomia.gr
share

Την πυροσβεστική “έδειξε” η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα για τη μη εκκένωση των περιοχών

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Την πυροσβεστική «έδειξε» η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα ως υπεύθυνη και για τη μη εκκένωση των περιοχών που κάηκαν στην Ανατολική Αττική και για την φορά που θα ακολουθούσε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την κατάθεση της στην εισαγγελέα Βάρβαρα Γνεσούλη υποστήριξε ότι στις 18.10 το απόγευμα της μοιραίας Δευτέρας ο υπεύθυνος αξιωματικός της Πυροσβεστικής της είπε πως η φωτιά πάει προς την περιοχή της Διώνης κι όχι προς το Μάτι. Στην αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση από εκείνη που τελικώς κατευθύνθηκε.

Αναφερόμενη στην εκκένωση, εξήγησε ότι είναι διαφορετική η τύπου άτακτη φυγή δηλαδή όταν πλέον έχει ξεσπάσει η φωτιά και άλλο η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών πριν αυτή εξελιχθεί. Το τελευταίο δεν έγινε ποτέ ενώ και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να γίνει εισήγηση της πυροσβεστικής στη δημοτική αρχή.

Οπως εξήγησε για την εκκένωση αποφασίζει η πυροσβεστική γιατί πλέον μιλάμε για επίπεδο διάσωσης που αυτή είναι αρμόδια να την κάνει .Ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλιώς δεν μπορεί να επέμβει βάσει νόμου.

Συμφωνα με τις ιδιες οηγες, η κ. Τσουπρα κατεθεσε ότι στις 18.10 η πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος στο Νέο Βουτζά, πράγμα που δεν γινόταν γιατί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Η ίδια ενημερωθηκε λιγο πριν τις 8 ότι είχε φτάσει η φωτιά στο Μάτι.

Όσον αφορα στη σύγκληση του Συντονιστικου Οργάνου της Περιφερειας φέρεται να είπε ότι στάλθηκε σχετικό μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους και το οπτι έλειπε η πυροσβεστική δε σημαίνει ότι είναι άκυρο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.