Quantcast
Χαρίτσης: Η δέσμη μέτρων για τους πληγέντες περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό για την μετά προγράμματος εποχή - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Η δέσμη μέτρων για τους πληγέντες περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό για την μετά προγράμματος εποχή

δημοσιεύτηκε:

Η δέσμη μέτρων σχετικά με την στήριξη των πληγέντων αλλά και τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εποχή μετά τη λήξη του προγράμματος, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι “αυτή η ανείπωτη τραγωδία μας συνταράσσει όλους και μας κάνει να σκεφτούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας για τα επόμενα χρόνια. Πού πρέπει να βάλουμε τον πήχη ψηλά για τις ανάγκες που έχει η χώρα. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τη κυβέρνηση για μετά το μνημόνιο περίοδο, μετά την 20η Αυγούστου, θα πρέπει να συμπεριλάβει και όλες τις τελευταίες εξελίξεις”.

“Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών, οι οποίες βλέπουμε σε πόσα τραγικά γεγονότα οδηγούν”, σημείωσε και ως παράδειγμα ανέφερε τις χρήσεις γης. Ένα θέμα με πολλές πλευρές, όπως είπε, δηλαδή την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των τοπικών κοινωνιών ενώ σχετίζεται και με αυτή καθαυτή την αναπτυξιακή πορεία της χώρας καθώς οι επενδυτές ζητούν αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το τι ισχύει για τις χρήσεις γης στη χώρα μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι προχωρούν με γρήγορες ταχύτητες και το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες, και υπογράμμισε ότι τόσο σε σχέση με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν – και γίνονται – από την κυβέρνηση όσο και με τη συνείδηση που διαμορφώνεται στην κοινωνία, ότι όσα έγιναν στο παρελθόν δεν μπορεί να επαναληφθούν, αλλά και δεδομένου ότι η θλίψη και η οργή των πολιτών είναι δικαιολογημένες, πολιτική παρέμβαση σημαίνει δράσεις και παρεμβάσεις.

Η χώρα αλλάζει, διότι η έξοδος από τα μνημόνια συμπαρασύρει λογικές που μας έβαλαν στα μνημόνια και η κυβέρνηση προχωράει σε παρεμβάσεις που δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος, συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έδωσε τις μάχες της και με επιτυχία βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια. Θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αλλά “το μετά” είναι επίσης κρίσιμο και θα πρέπει να συγκρουστούμε με όλα αυτά που μας έφεραν στα μνημόνια, σημείωσε επίσης.

Τέλος ανέφερε ότι η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά όλος ο μηχανισμός έδωσε τη μάχη του και εξασφαλίστηκαν κονδύλια πολύ γρήγορα για να εξυπηρετηθούν οι πληγέντες Δήμοι, και ήδη έχει ξεκινήσει η απορρόφηση των χρημάτων και επίσης πολύ γρήγορα προχώρησαν και νομοθετικές ρυθμίσεις για να ανακουφιστούν οι πληγέντες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.