Quantcast
Παππάς στον Realfm 97,8: Πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή που λέγεται άναρχη δόμηση - enikonomia.gr
share

Παππάς στον Realfm 97,8: Πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή που λέγεται άναρχη δόμηση

δημοσιεύτηκε:

“Πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή που λέγεται άναρχη δόμηση” δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι φλερτάρει με το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τη διαιώνιση των παρανομιών.

“Η ευθύνη έχει αναληφθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό εν ονόματι όλων μας και ολόκληρης της κυβέρνησης, έχουν υπάρξει αλλαγές προσώπων ακόμη και πρόσωπα που είχαν πολύ καλή θητεία, όπως ο Νίκος Τόσκας που είχε μία θητεία στην οποία είχαμε μείωση της εγκληματικότητας, αλλά είχαμε και αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν του επέτρεψαν και του ίδιου ως ανθρώπου να συνεχίσει. Νομίζω ότι μάλλον δεν θέλει να μιλήσει η ΝΔ για το πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

“Η χώρα δεν είχε δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο. Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι μισές δασικές εκτάσεις θα έχουν καλυφθεί από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες και βεβαίως και οι αιγιαλοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν οριοθετηθεί σε ποσοστό 1%. Άρα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να αξιολογήσουμε ως σοβαρό αυτό το επιχείρημα”.

Στο ερώτημα εάν όλα συνέβησαν επειδή υπάρχουν πολλά αυθαίρετα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε μεταξύ άλλων: “Και για αυτό. Την αδυναμία των μηχανισμών και τον περιορισμό των πόρων μέσα στην περίοδο της κρίσης και των μνημονίων της ύφεσης τη ξέραμε και δώσαμε από την αρχή τη μάχη για να αναστρέψουμε αυτή την πορεία. Για αυτό προχωρήσαμε και στην πρόσληψη 2.000 πυροσβεστών, η οποία πρόσληψη είχε καταψηφιστεί από την αντιπολίτευση η οποία έρχεται τώρα και κουνάει το δάχτυλο”.

“Υπάρχει μια κριτική ότι υπήρχαν καθυστερήσεις. Να πάρουμε οποιαδήποτε ευθύνη για το εάν δράσαμε ρηξικέλευθα και από την αρχή. Από εδώ και εμπρός τι κάνουμε; Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις ευθαρσώς να τοποθετηθούν. Θα κάνει κίνημα νεοαγανακτισμένων αυθαιρετούχων η ΝΔ; Θα προτάξει τα στήθη της για να μην κατέβουν οι μάντρες που βρίσκονται κοντά στους αιγιαλούς, να μην κατέβουν σπίτια που έχουν καταπατήσει χώρους που είναι σε ρέματα, σε αιγιαλούς και σε δασικές εκτάσεις; Τι θα κάνει; Αν είναι να φτιάξουμε ένα μέτωπο λογικής σε σχέση με τις παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν εμείς αυτό θα το καλωσορίσουμε. Εάν όμως εκτραπεί σε αυτό που φαίνεται ότι φλερτάρει, δηλαδή στο ενδεχόμενο να υποστηρίξει τη διαιώνιση των παρανομιών νομίζω ότι δεν θα είναι καλή υπηρεσία στη Δημοκρατία μας” ανέφερε ο κ. Παππάς και σημείωσε:

“Θα θέλαμε από την αντιπολίτευση να μας λέει προχωρήστε πιο γρήγορα. Αυτή την παραίνεση θα θέλαμε, αντ’ αυτού έχουμε μια διύλιση του κώνωπα… Μακάρι η επικοινωνιακή διαχείριση να ήταν το πρόβλημα μας. Η χώρα ζει μία εθνική τραγωδία, έχει 91 νεκρούς και αυτό (επικοινωνιακή διαχείρηση) είναι ένα πρόβλημα το οποίο αξιολογείται όχι ως μείζον. Για αυτό αποφασίσαμε συνειδητά και όλοι μας και οι βουλευτές μας και οι μη απολύτως αρμόδιοι υπουργοί τις πρώτες ημέρες να μη βγαίνουμε στα Μέσα Ενημέρωσης”.

“Η κατεδάφιση των πρώτων 3.000 κτισμάτων για τα οποία υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να μπει σε συζήτηση. Αυτό θα προχωρήσει, από εκεί και πέρα και χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή που λέγεται άναρχη δόμηση που κατά το μέγιστο βαθμό βρίσκεται στην Αττική. Η Αττική έχει τέσσερα βουνά από το οποία κατεβαίνουν και θα κατεβαίνουν ενδεχομένως και λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών νερά λόγω βροχοπτώσεων με τρόπο πολύ πιο βίαιο και πιο έντονο, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Και εδώ πέρα χρειάζεται γενναιότητα από όλες τις πλευρές” δήλωσε ο υπουργός.

Στο ερώτημα εάν η αντιπολίτευση στοχοποιεί αδίκως τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από τις πυρκαγιές ή υπάρχει και ένα ζήτημα κεντρικής πολιτικής ευθύνης για την τοποθέτηση και επιλογή των προσώπων και τα αποτελέσματα ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων: “Η αντιπολίτευση μπορεί να στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό, είναι κάτι αναμενόμενο από τη μεριά της. Πολιτικά όμως είναι μη λειτουργικό και μη αποτελεσματικό διότι δεν έχουν καταφέρει να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος ευθύνεται για την καταστροφή. Το κάνουν άγαρμπα, με τρόπο που ψυλλιάζει και ανυποψίαστους”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παππάς ανέφερε ότι “οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και η ΝΔ θα πιει το πικρό ποτήρι της παραμονής αυτής της διακυβέρνησης και της επόμενης εκλογικής μας νίκης μέχρι την τελευταία σταγόνα. Αυτή θα είναι η εξέλιξη. Και θα είναι διότι τώρα με το κλείσιμο των μνημονίων η αντιπολίτευση θα πρέπει να εξηγήσει στους οπαδούς της τι πήγε στραβά σε σχέση με τις προβλέψεις της… Η χωρά εκτός του ότι ανακάμπτει αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια εφαρμογής αυτού του προγράμματος, έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικής… Ή μήπως η ΝΔ θέλει εκλογές και με την προσδοκία της δικής της νίκης να ακυρώσει την προοπτική επανάκαμψης των συλλογικών διαπραγματεύσεων… Ζητάει εκλογές για να εφαρμόσει τις περικοπές στις συντάξεις”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.