Quantcast
Κωνσταντοπούλου: Τα μνημόνια θα ανανεώνονται στο διηνεκές - enikonomia.gr
share

Κωνσταντοπούλου: Τα μνημόνια θα ανανεώνονται στο διηνεκές

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το διάγγελμά του, έκανε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι «απήγγειλε άλλο ένα παραμύθι μπροστά στις κάμερες, για την “Ιθάκη της εξόδου από τα μνημόνια”» την ώρα που «ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωνε την επόμενη επίσκεψη της Τρόικας στις 10 Σεπτεμβρίου».

Αναφερόμενη στο «Αύριο» της χώρας προβλέπει «μια ακόμη μνημονιακή περίοδο, Οργουελική, όπου τα μνημόνια θα ανανεώνονται και θα παρατείνονται εις το διηνεκές, οι δυνάστες θα παριστάνουν τους απελευθερωτές, οι καταπιεστές θα παριστάνουν τους συμπονούντες, οι διεφθαρμένοι θα παριστάνουν τους καθαρούς και η δυστυχία θα επιβάλλεται ως ευτυχία, “για το καλό μας”».

Η κ. Κωνσταντοπούλου περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα του «Σήμερα», κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό», υψηλή ανεργία, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, «αγροτιά που μαραζώνει», φορολογική αδυναμία των πολιτών, «κατασχέσεις από τις τράπεζες χρημάτων» των οικογενειών θυμάτων στο Μάτι, «αρπαγή των συντάξεών» και «υπαίτιους της Siemens, της λίστας Λαγκάρντ, των μιζών για τα εξοπλιστικά» που «κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι η Πλεύση Ελευθερίας διεκδικεί «ένα Αύριο διαφορετικό. Με δημοκρατία και ελευθερία, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και προκοπή, διαφάνεια και αξιοκρατία, προοπτική και δικαιοσύνη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.