Quantcast
Έντονες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου – Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Ν. Νικολόπουλος - enikonomia.gr
share

Έντονες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου – Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Ν. Νικολόπουλος

δημοσιεύτηκε:

Έντονες αντιδράσεις προκαλείη αποφυλάκιση για «λόγους υγείας» του 39χρονου Άρη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power και εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνει άμεσα το θέμα στην Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση, ενώ το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, την χαρακτηρίζει «αποφυλάκιση – πρόκληση».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης».

Για «περίεργα πράγματα» κάνει λόγο σε αιχμηρό σχόλιο, στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Αντώναρος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του: «Η εν λόγω αποφυλάκιση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Περίεργα πράγματα να ανακαλύπτουν ξαφνικά δύσκολο να “ανιχνευθούν” και να επιβεβαιωθούν ασθένειες σε ένα 39χρονο. Βαρυποινίτες όπως ο εν λόγω και ο συνεργός του σε όλες τις χώρες μεταφέρονται σε δημόσια νοσοκομεία και για μεγάλα διαστήματα με αυστηρότατη φρούρηση».

Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε, σύμφωνα με την απόφαση, ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Άρης Φλώρος είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη-ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία και στη γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Πρόκειται για τους ίδιους Αλβανούς κακοποιούς που φέρονται ως αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.