Quantcast
Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την έννοια της ελευθερίας - enikonomia.gr
share

Παυλόπουλος: Να υπερασπιστούμε την έννοια της ελευθερίας

δημοσιεύτηκε:

«Στις Θερμοπύλες ήταν μια μάχη που έδωσαν οι Έλληνες ενωμένοι. Ήταν μια μάχη που έδειξε τι μπορούν να κάνουν Έλληνες όταν είναι ενωμένοι και πως ενωμένοι μπορούν να υπερασπιστούν αρχές και αξίες της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος της Λαμίας κατά την σημερινή του επίσκεψη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική κληρονομιά που εκπέμπουν οι Θερμοπύλες προς τιμήν των οποίων οργανώνονται οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και υπενθύμισε πως «οι Θερμοπύλες δεν είναι μόνο μια ιστορική κληρονομιά είναι ένας τόπος ένας φάρος που μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες το μέλλον»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στις αξίες που εκπέμπει η μάχη των Θερμοπυλών τονίζοντας πως “έχουμε το χρέος να συνεχίσουμε την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών που και σήμερα οι Θερμοπύλες εκπέμπουν» συμπληρώνοντας πως «η ελευθερία ευρίσκεται εν κινδύνω όχι μόνο στον τόπο μας, όχι μόνο στην Ευρώπη μα σε όλο τον πλανήτη» . Τόνισε παράλληλα πως «αυτός ο μικρός τόπος στέλνει τεράστιους συμβολισμούς» και μάλιστα υπενθύμισε πως είναι «ένας τόπος που μας γεμίζει με αίσθηση χρέους» συμπληρώνοντας ότι «οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας και ό, τι αυτός ο πολιτισμός συμβολίζει. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την έννοια της ελευθερίας γιατί αυτή είναι η βασική αξία του αρχαιοελληνικού πνεύματος και η ρίζα του πολιτισμού μας σήμερα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

«Να καταλάβουμε πρώτον ότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε την έννοια της ελευθερίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να επαναλάβει πως «πρέπει να το κάνουμε μόνο ενωμένοι θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή μας αν αυτό χρειαστεί. Η έννοια της ελευθερίας και της υπεράσπισης της μέσα από την ενότητα και την αυτοθυσία είναι αυτό που μας εμπνέει και οφείλει να μας εμπνέει. Ιδίως αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Δεν ξεχνάμε ότι εμείς οι Έλληνες ό, τι σημαντικό πετύχαμε στην ιστορία μας το πετύχαμε ενωμένοι. Για ότι ντρεπόμαστε το πετύχαμε διχασμένοι. Αυτός ο διχασμός αυτή η διχόνοια στοίχισε πολλά ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού..»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται στη Λαμία για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη των Θερμοπυλών επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι το αρχαιολογικό μουσείο της Λαμίας όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της ΙΔ Εφορείας Αρχαιοτήτων κας Καράτζαλη και παράλληλα ενημερώθηκε για το έργο των ανασκαφών σ’ ολόκληρη την περιοχή. Εξέφρασε μάλιστα το θαυμασμό του για το Μουσείο καθώς άγνωστα ιστορικά ντοκουμέντα βρίσκονται σε αυτό.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με το Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο και με το δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Λαμιέων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 2.500 ετών από τη μάχη των Θερμοπυλών, εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2020 στη Λαμία και τις Θερμοπύλες.

Σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στο χώρο των Θερμοπυλών κατά τη διάρκεια έναρξης των εκδηλώσεων για την ομώνυμη μάχη ενώ νωρίτερα θα διεξαχθεί ενώπιόν του η τελική φάση των αγώνων τοξοβολίας που οργανώνονται στο χώρο των Θερμοπυλών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.