Quantcast
Μητσοτάκης: Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη και η νεολαία θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας - BINTEO - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη και η νεολαία θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο Summer School της ΟΝΝΕΔστην Κόρινθο, ενώ ανέφερε πως θα επανέλθει το κατώτατο όριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε επίσης για μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

«Καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

Η παιδεία θα μπει σε νέα τροχιά. Με σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία. Επαναφορά κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού. Και δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν «χολέρα την καριέρα». Είμαστε με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Που τελείωσε ένα δημόσιο σχολείο και σήμερα πρωταγωνιστεί στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Σπούδασε στη Βαρβάκειο Σχολή

Η ΝΔ θα ιδρύσει τουλάχιστον ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων – σε μία αναγεννημένη Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.