Quantcast
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυστηρότατα κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε - Μπορούμε να πείσουμε τους δανειστές - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυστηρότατα κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε – Μπορούμε να πείσουμε τους δανειστές – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε ερώτηση σχετικά με τις φοροαπαλλαγές και τον τρόπο με τον οποίο θα πείσει τους δανειστές να τις αποδεχθούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ τα εξής:

“Από το 2016 που είχε μιλήσει για τις φοροαπαλλαγές, παρουσίασα και την πρότασή μου για το συμμάζεμα του κράτους, που θα αποφέρει εξοικονόμηση 2 δις ευρώ σε βάθος διετίας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαξίωση της δημόσιας διοίκησης. Στόχος μου είναι η ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων- που μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε- που θα έχει καλύτερη και μεγαλύτερη δημοσιονομική απόδοση”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε επίσης ότι τα μέτρα που προτείνει είναι “αυστηρότατα κοστολογημένα” και είπε ότι “υπάρχει ένα μέρος του προγράμματος για το οποίο μπορούμε να πείσουμε τους δανειστές. Έχω μιλήσει επανειλημμένως για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα εντοπισμού των μικρών φορολογικών παραβατών κυρίως στο κομμάτι του ΦΠΑ ή για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που το έχουμε ξανακάνει χωρίς την έγκριση της τρόικας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.