Quantcast
Παρατείνεται η ισχύς αδειών οδήγησης για κατόχους που συμπλήρωσαν τα 74 έτη - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται η ισχύς αδειών οδήγησης για κατόχους που συμπλήρωσαν τα 74 έτη

δημοσιεύτηκε:

Οδηγίες του γενικού γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα, σχετικά με την παράταση ισχύος τωναδειών οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών εστάλησαν σήμερα σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με αυτές, «προς αποφυγή παρερμηνειών και λανθασμένων εντυπώσεων, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, οι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συµπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών κι Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας µετά τις 30/8/2018 αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 51/2012 (Α΄101) µέχρι την 31η Δεκεµβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς.

Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών.

Οι Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας παρακαλούνται για τον προγραµµατισµό των παραπάνω εξετάσεων δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.