Quantcast
Debate Μπάρκα - Κυρανάκη στον RealFm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Μπάρκα – Κυρανάκη στον RealFm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσανγια το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Σχετικά με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ Τσίπρα – Μητσοτάκη

“Μεγάλη διαφορά είναι ότι ο ένας θα τα εφαρμόσει και ο άλλος όχι γιατί δεν θα είναι κυβέρνηση, άρα μπορεί να υπόσχεται ότι θέλει. Υπάρχει και μια μεγάλη ιδεολογική διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ελληνική οικονομία τα δύο κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά υπόσχεται μία επιδοματική πολιτική, θέλει κατά τη γνώμη μου φτωχοποιημένη την Ελλάδα, θέλει να φτωχοποιήσει επίτηδες όλους τους Έλληνες, τους περισσότερους Έλληνες από όσους μπορεί, και στο τέλος της χρονιάς με μικρά επιδόματα με τα οποία θεωρεί ότι μπορεί να εξαγοράσει ψήφους να ασκήσει πολιτική. Εμείς δεν θέλουμε να μοιράσουμε λεφτά, θέλουμε να αφήσουμε τον κόσμο που βγάζει χρήματα με τον δικό του ιδρώτα, να τα κρατάει στην τσέπη του, να τα ξοδεύει όπως θέλει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο προγραμμάτων. Και η αξιοπιστία έχει σημασία γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να υπόσχεται ότι υπόσχεται αλλά έχουμε δει δείγμα γραφής από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που υποσχέθηκε για να γίνει κυβέρνηση και τι εφάρμοσε τελικά” δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

“Συμφωνώ σε όλα όσα είπε ο κ. Κυρανάκης, προφανώς είναι ιδεολογικές οι διαφορές μας, προφανώς εμείς υπερασπιζόμαστε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση, και προφανώς η ΝΔ έχει στραμμένα τα μάτια της μόνο στους επιχειρηματίες, που κατασπατάλησαν τα δημόσια ταμεία με τη βοήθεια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, έβγαλαν λεφτά, τα έβγαλαν στο εξωτερικό τα λεφτά και το μόνο που δεν έκαναν είναι να τα επενδύσουν στη χώρα μας. Χαίρομαι πολύ που η ΝΔ δεν κρύβεται καθόλου από αυτή τη διαδικασία” είπε ο κ. Μπάρκας.

Προεκλογικό κλίμα και οικονομια

“Ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί σε πολλά πράγματα που κάνει η κυβέρνηση ή σε αυτά που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Αντιλαμβάνεται ο επιχειρηματικός κόσμος ότι έχει αλλάξει η ψυχολογία της οικονομίας, δεν τα λύσαμε όλα αλλά η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, και ότι επειδή οι επόμενες εκλογές θα κριθούν στο πεδίο της οικονομίας, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αυτή παρ’ όλες τις αβελτηρίες, τα λάθη, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις που ενδεχομένως έχει με τους επιχειρηματίες, έκανε πράγματα εν σχέση με τους επιχειρηματίες. Δεν θα πάμε σε διαδικασία παροχολογίας. Προφανώς, θα κρίνουν οι πολίτες με βάση την αξιοπιστία. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι η ΝΔ οφείλει 210 εκατομμύρια από δάνεια στις τράπεζες και δεν έχει κάνει καλή διαχείριση στα εσωτερικά της, πως θα κάνει στην ελληνική οικονομία;” συμπλήρωσε ο κ. Μπάρκας.

Από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης απάντησε: “Είναι υποκριτής ο κ. Μπάρκας, δεν μπορείτε να υπερασπίζεστε μια κυβέρνηση που ψήφισε τη μείωση του αφορολογήτου και οι χαμηλόμισθοι που πληρώνονται με 600 ευρώ για πρώτη φορά με δικό σας νόμο θα πληρώσουν φόρο πάνω από 600 ευρώ, θα χάσουν δηλαδή έναν μισθό και πλέον. Το έχετε ψηφίσει”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.