Quantcast
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο των συνομιλιών για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις» - enikonomia.gr
share

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο των συνομιλιών για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις»

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είναι ικανοποιημένη» από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, και οι επαφές θα πρέπει να «εντατικοποιηθούν» μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου το άτυπο Eurogroup στις 24 Απριλίου να αξιολογήσει την πορεία των διαβουλεύσεων.

Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο κύριος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για δυσαρέσκεια του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την ταχύτητα της διαπραγμάτευσης.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη πρόοδο από αυτή που έχουμε ώστε το Eurogroup να εξετάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Διευκρίνισε ωστόσο πως ο κ. Γιούνκερ παραμένει «πεπεισμένος» ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων-πιστωτών.

Ο κ. Σχοινάς δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, απλώς σημειώνοντας πως η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για κατάρτιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος από την Αθήνα και έγκριση του από τους θεσμούς δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά με τις διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, ο εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από ελληνικής πλευράς για επανέναρξη των συζητήσεων το Σάββατο, λέγοντας λιτά πως οι επαφές συνεχίζονται.

Δείτε την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.