Quantcast
Τροπολογία για ανάκληση παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ - enikonomia.gr
share

Τροπολογία για ανάκληση παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Τροπολογία για άμεση ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο κατέθεσε σήμερα το πρωί στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής.

Στο κείμενο το οποίο υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών με ανακοίνωση του στις 20-9-2018, καθώς επίσης και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.) με ανακοίνωσή της στις 22-9-2018 παραδέχονται πως η λίστα με τους 10.119 ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν στα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) θυγατρική της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. προέκυψε από μη επεξεργασμένα, μη επικαιροποιημένα και ακριβή στοιχεία, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται ακίνητα που τυγχάνουν ειδικής προστασίας, όπως αρχαιολογικοί χώροι και λοιπά ακίνητα εκτός συναλλαγής.

Οι δύο βουλευτές εγκαλούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 10.119 ακινήτων παρά το σχετικό αίτημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και μιλούν για αδυναμία των αρμόδιων Κυβερνητικών Οργάνων να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία.

“Επιβάλλεται επομένως, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των σχετικών ΦΕΚ, με τα οποία μεταβιβάστηκαν τα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ Α.Ε.. Εφόσον η Κυβέρνηση επιθυμεί την ικανοποίηση του αιτήματος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. για μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, πέραν αυτής που έχει ήδη εκχωρήσει, αυτό πρέπει να γίνει με βάση την πρόβλεψη του άρθρου 196 παρ. 4 και με τη διαδικασία του άρθρου 209 του Ν. 4389/2016” καταλήγει η τροπολογία.

Μιλώντας πριν από λίγο στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής ο κ. Κουτσούκος έκανε λόγο όχι μόνο για πολιτικό ζήτημα που εγείρεται αλλά και για πρόβλημα νομιμότητας αν δεν υπάρξει άμεση διόρθωση.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.