Quantcast
Ο Τσίπρας στον ΟΗΕ: Μετωπική επίθεση στις δυνάμεις του εθνικισμού, του φόβου και της ξενοφοβίας - enikonomia.gr
share

Ο Τσίπρας στον ΟΗΕ: Μετωπική επίθεση στις δυνάμεις του εθνικισμού, του φόβου και της ξενοφοβίας

δημοσιεύτηκε:

Νέα Υόρκη, του Θανάση Τσίτσα

Μετωπική επίθεση στις δυνάμεις του εθνικισμού, του φόβου και της ξενοφοβίας αλλά και στις δυνάμεις που ήθελαν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη εξαπέλυσε από την έδρα του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην 73η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις από την ραγδαία αύξηση της αποσταθεροποίησης, του εθνικισμού και των εντάσεων αναμετρήθηκε σκληρά με λογικές που λένε ότι καθένας μόνος του οφείλει να αντιμετωπίσει διεθνούς κλίμακας προβλήματα, η χώρα επέλεξε να καταστεί, μαζί με την Κύπρο, ο σημαντικότερος Ευρωπαϊκός πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός, αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στη διαχείριση του μεταναστευτικού και στη διπλωματία, στέκεται πάλι στα πόδια της φέρνοντας λύσεις στην περιοχή.

Αυτό, όπως σημείωσε , δεν θα γινόταν χωρίς μια πολιτική που προτάσσει τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία, αλλά παράλληλα δεσμεύεται στην εξεύρεση συλλογικών λύσεων με στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πρόκληση της εποχής μας, κατέληξε, είναι να ξαναβρούμε αυτή την ισορροπία ως διεθνής κοινότητα απέναντι σε εθνικιστικές δυνάμεις που προπαγανδίζουν το φόβο, το μίσος και τελικά την συλλογική οπισθοδρόμηση κάθε λαού.

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr




Δείτε το βίντεο:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.