Quantcast
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών - Οι εξεταστές απειλούν με παράταση της αποχής - enikonomia.gr
share

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών – Οι εξεταστές απειλούν με παράταση της αποχής

δημοσιεύτηκε:

Νέα εμπλοκή, η τρίτη κατά σειρά μέσα στην τελευταία τριετία, έχει παρουσιαστεί από τις αρχές του μήνα στο “μέτωπο” της έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Οι εξεταστές – υπάλληλοι των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης από την 1η Οκτωβρίου απέχουν από την εργασία τους λόγω της μη καταβολής του εξεταστικού επιδόματος. Αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι και αύριο Παρασκευή, ενώ εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές, απειλούν με συνέχιση της αποχής τους. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Τα Νέα, ήδη η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την αναβολή των εξετάσεων για τις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι από τα τέλη του περασμένου Απριλίου δεν τους καταβάλλεται το μηνιαίο επίδομα των 178 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, που γίνονται εκτός του κανονικού ωραρίου τους. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Διαμαντής Ηλιάδης “από το 2016 με νόμο έχει απαγορευτεί οι εξετάσεις να γίνονται εκτός του κανονικού ωραρίου των εξεταστών”.

Πρόκειται για ένα θρίλερ διαρκείας, το οποίο βιώνουν οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους από το 2016. Ωστόσο, θύματα αυτής της κατάστασης -εφόσον παραταθεί- αναμένεται να πέσουν και οι περίπου 200.000 ηλικιωμένοι οδηγοί άνω των 74 ετών που καλούνται εντός τριμήνου να ξαναδώσουν πρακτικές εξετάσεις για να πιστοποιηθεί εάν ορθώς συνεχίζουν να οδηγούν ή εάν θα πρέπει να τους αφαιρεθεί το δίπλωμα.

Σημειώνεται ότι λόγω της αποχής των εξεταστών μόνο στην Αττική αναβλήθηκε η πρακτική εξέταση περίπου 4.000 υποψήφιων οδηγών.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Τα Νέα


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.