Quantcast
Σπίρτζης: Κάποιοι ονειρεύονται καθημερινά να τερματιστεί η έντιμη συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Κάποιοι ονειρεύονται καθημερινά να τερματιστεί η έντιμη συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

«Οι πολιτικές διαφορές μας με τους ΑΝΕΛ είναι γνωστές. Όπως και η διαφορετική θεώρηση, οι διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα στα εθνικά ζητήματα. Δεν είναι κάτι νέο», αναφέρει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

Και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ προσθέτει: «Κάποιοι ονειρεύονται καθημερινά, εδώ και τρία χρόνια, η έντιμη και καθαρή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ να τερματιστεί. Άλλοι, για να μην ολοκληρώνονταν τα μνημόνια και οι πολιτικές που υπηρετούν, άλλοι γιατί είχαν σχεδιάσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και άλλοι γιατί τους ενοχλεί πολύ να ακούν και να διαβάζουν: Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Ο υπουργός Υποδομών σχολιάζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε με την πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο και τη στάση της ΝΔ είπε πως «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν μέσα σε αυτή τη διεθνή οικονομική συγκυρία υπάρχει πτώση της τιμής των μετοχών. Πρόβλημα υπάρχει όταν αυτό συμπίπτει με την είδηση για μη μείωση των συντάξεων και όταν μεθοδεύεται από συγκεκριμένους κύκλους». Σημειώνει δε ότι «έχουμε ζήσει τον συνεχή αγώνα της ΝΔ, για να μην υπάρχει η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα στις 29 Αυγούστου, που ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα» και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ πως θέλει να καλύψει τις απολύσεις που έκανε και θα κάνει παρουσιάζοντας την κυβέρνηση ως θιασώτες του Δημοσίου και κρατικιστές.

Τάσσεται επίσης υπέρ της ανάγκης δημιουργίας προοδευτικού μετώπου και απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «με όσους παραμένουν πιστοί στις ιδρυτικές αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα ανταμώσουμε, σε προοδευτικές συνεργασίες» ενώ «για όσους προωθούν με διάφορα προσχήματα, τη συνεργασία με τη ΝΔ, με όποιες τακτικές περί δήθεν διμέτωπου αγώνα ή με όποιες επικοινωνιακού τύπου προτάσεις, όπως η συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» τους εύχεται «καλό ταξίδι στον νεοφιλελευθερισμό».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης αναφέρεται στους δύο μεγάλους στόχους του ως υπουργός Υποδομών και απαντά τι επιλέγει μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής ή του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.