Quantcast
Δανέλλης στον Realfm 97,8: Ο Τσίπρας πληρώνει το κόστος μιας ανίερης συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Δανέλλης στον Realfm 97,8: Ο Τσίπρας πληρώνει το κόστος μιας ανίερης συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

«Ως πολιτικό σύστημα βρισκόμαστε σε αποδρομή. Βέβαια η λειτουργία ενός υπουργικού συμβουλίου τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να έχει την εικόνα που φαίνεται να είχε το χθεσινό» ανέφερε ο Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

«Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι για τα εθνικά ζητήματα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση γιατί εάν δεν υπάρχει συνεννόηση θα πληρώνουμε για χρόνια ανοιχτές πληγές και κόστος το οποίο φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε καταβάλει σε προηγούμενες στιγμές. Τώρα κρίνεται με την προϋπόθεση, ότι η περιπέτεια η οποία εξελίσσεται στη FYROM θα ολοκληρωθεί θετικά, εάν αυτό συμβεί τότε αλίμονο μας εάν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και απορρίψουμε την κύρωση της συμφωνίας η οποία θα έχει ήδη αποφέρει μια αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας» πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Δεν ξέρω πως πρακτικά θα μπορούσε να συνδεθεί η κύρωση της Συμφωνίας με την ψήφο εμπιστοσύνης. Το μείζον είναι η κύρωση και είναι εθνικό θέμα, είναι θέμα εθνικής υποχρέωσης» είπε ο κ. Δανέλλης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια ανίερη συμμαχία η οποία είχε δείξει πολύ νωρίς τα όρια της». Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «ενέχει ένα ρίσκο και θα μας βάλει σε περιπέτεια διότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος που θέλει να κλείσει η υπόθεση από αυτή τη Βουλή. Εάν η ΝΔ είναι κυβέρνηση, θα είναι αδιανόητο να χειριστεί αυτό το θέμα με την ίδια “ελαφρότητα” που το αντιμετωπίζει τώρα. Το Ευρωπαιστικό της κομμάτι είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να κυρώσει τη συμφωνία. Είναι βέβαιο ότι το ακραίο κομμάτι της, ο κ. Σαμαράς ας πούμε προχθές έλεγε ότι δεν θέλουμε σύνθετη ονομασία. Τι θα κάνουν πολλοί βουλευτές όπως Βορίδης και Γεωργιάδης; Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορεί η ΝΔ να το διαχειριστεί ενιαία. Τότε είναι πολύ πιθανόν να πάμε άμεσα σε εκλογές με απλή αναλογική. Γι αυτό πρέπει να τελειώνει τώρα η υπόθεση».

Ο κ. Δανέλλης σχολιάζοντας τα ανοίγματα Τσίπρα σε Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ είπε πως «όλα αυτά δοκιμάζονται και βεβαίως όλα αυτά δεν γίνονται με το “έλα φίλε πάμε παρακάτω” . Όλα αυτά θα γίνουν σε προγραμματικό πλαίσιο, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μπορείς να καταγγέλλεις την ανίερη συμμαχία εάν δεν προσφέρεις μια εναλλακτική. «αυτό που με ενδιαφέρει και πάνω σε αυτό χτίζω τον δημόσιο μου λόγο, είναι αυτά που μου επιβάλλει η συνείδηση μου. Ο Τσίπρας τώρα πληρώνει το κόστος μιας συμμαχίας που δεν στήθηκε πουθενά» πρόσθεσε. Τέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πολάκη ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε πως «είναι αδιανόητα όσα είπε. Είναι ζημιογόνα αυτή η ρητορική και μας πάει πίσω. Αλίμονο στους πολιτικούς που μεταφέρουν όσα λέγονται στα καφενεία».

Ακούστε το ηχητικό


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.