Quantcast
Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση πνίγεται στα ψέματα και στα σενάρια συνωμοσίας - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση πνίγεται στα ψέματα και στα σενάρια συνωμοσίας

δημοσιεύτηκε:

«Μια κυβέρνηση της οποίας η διγλωσσία είναι καθημερινό φαινόμενο και ο ένας υπουργός καταγγέλλει τον άλλο για σκάνδαλα και ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός και μάλλον ανήμπορος να αντιδράσει είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να λύσει απολύτως κανένα πρόβλημα. Είναι μια κυβέρνηση που πνίγεται στα ψέματά της και τα σενάρια συνωμοσίας» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ερωτηθείσα εάν η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή εφόσον ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «με βάση τις δημόσιες δηλώσεις βουλευτών φαίνεται ότι ο αριθμός 151 μπορεί να βρεθεί» ωστόσο έθεσε το ερώτημα «αν η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει μέχρι να έλθει η συμφωνία προς κύρωση». Σημείωσε, όμως, ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του μέχρι την τελευταία μέρα».

Αναφορικά με το εάν θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «άπαξ και εξετέθησαν οι βουλευτές κάνοντας μια συγκεκριμένη επιλογή η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή τους από το κόμμα τους, τα επόμενα βήματα θα είναι πιο εύκολα».

Σχετικά με τη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «υπό δυσκολότερους όρους μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί εκ νέου με πολύ καλύτερα αποτελέσματα». Άλλωστε, όπως είπε «όταν διαπραγματεύεσαι για ένα εθνικό θέμα που αγγίζει τις καρδιές και τις ψυχές των Ελλήνων πάνω από όλα είναι η χώρα σου».

Για το θέμα της επέκτασης της ΑΟΖ στο Ιόνιο, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το ζήτημα είναι επιπόλαιος και εξαιρετικά βλαπτικός για τα εθνικά συμφέροντα».

Σχολιάζοντας την επιδίωξη της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων και την επαναφορά της 13ης σύνταξης και το κατά πόσο η επίτευξη αυτών των στόχων επηρεάζει τη ΝΔ στην πορεία της προς τις εκλογές, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, όπως προκύπτει από όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων» και «παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου πολλές φορές άναυδος και πολύ οργισμένος».

Τέλος, ερωτηθείσα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι «η μάχη των ευρωεκλογών του Μαΐου δεν είναι μια συνηθισμένη μάχη. Είναι μια μάχη για τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης τις οποίες αμφισβητούν αν δεν καταπατούν κράτη και πολιτικές ηγεσίες».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.