Quantcast
Συνεχίζονται οι αυτοψίες κτιρίων στη Ζάκυνθο από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών - enikonomia.gr
share

Συνεχίζονται οι αυτοψίες κτιρίων στη Ζάκυνθο από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες που διενεργούν στη Ζάκυνθο τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία μετέβησαν στο νησί από τις πρώτες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 έως και το απόγευμα της Τρίτης 30 Οκτωβρίου, διενεργήθηκαν εκατόν σαράντα οκτώ (148) αυτοψίες, σε επίπεδο πρωτοβάθμιου ελέγχου.

Οι 148 αυτοψίες κατέδειξαν:

· Προσωρινά κατάλληλα για χρήση εβδομήντα έξι (76) κτίρια.

· Προσωρινά ακατάλληλα εβδομήντα δύο (72) κτίρια

· Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) για μία αποθήκη.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες. Ήδη, μέχρι χθες, κατατέθηκαν από σεισμόπληκτους κατοίκους, 201 νέες αιτήσεις.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος δημόσιων κτιρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στην Ζάκυνθο από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ).

Ειδικότερα από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου έως το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου, το κλιμάκιο πραγματοποίησε συνολικά 80 αυτοψίες σε κτίρια του νησιού.

Πιο αναλυτικά, έγιναν αυτοψίες σε 74 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου καθώς και αυτοψίες στο ΤΕΙ Ζακύνθου, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, στη Βιβλιοθήκη, στο Ίδρυμα ΟΔΑΔ και στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων πλην δυο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.