Quantcast
Δημιουργείται επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές - enikonomia.gr
share

Δημιουργείται επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές

δημοσιεύτηκε:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου για οπτικοακουστικές παραγωγές, ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Αναλυτικά, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (“ΤΑΝΕΟ”), στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδιασμού του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας δημιουργεί νέο επενδυτικό σχήμα δομής “Fund of Funds”, με αρχικό ύψος δημόσιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη συμμετοχή στο κεφάλαιο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κινηματογραφικές/ τηλεοπτικές παραγωγές και στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου και βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα.

Η πρόσκληση αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές επενδύσεων που προτίθενται να προβούν στη σύσταση Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Εταιρίας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών ή άλλων αντίστοιχων επενδυτικών σχημάτων επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συνεπενδύσουν με το ΤΑΝΕΟ σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες κλάδους.

Τα νέα επενδυτικά σχήματα που θα διαχειρίζονται από ελληνικούς ή ξένους φορείς του ιδιωτικού τομέα, θα επενδύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και μέσω απόκτησης μετοχών ή και μετατρέψιμων ομολογιών σε υφιστάμενες ή νεοσυσταθείσες ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με αντικείμενο την παραγωγή, τη συμπαραγωγή και τη διανομή οπτικοακουστικών έργων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.