Quantcast
Τοσουνίδης στον Realfm 97,8: Οι ΑΝΕΛ θα σταματήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσης της Εκκλησίας - enikonomia.gr
share

Τοσουνίδης στον Realfm 97,8: Οι ΑΝΕΛ θα σταματήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσης της Εκκλησίας

δημοσιεύτηκε:

Στη Συνταγματική Αναθεώρηση αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η κορυφαία στιγμή για μία οργανωμένη δημοκρατική Πολιτεία και νομίζω ότι είναι η στιγμή το Σύνταγμα να αποτυπώσει τις σύγχρονες κοινωνικές ανησυχίες και τις απαραίτητες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν για να διασφαλίσουμε πλέον τη διαφάνεια, να πάψει να υπάρχει ένα καθεστώς ατιμωρησίας… Δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι υπεράνω νόμου”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τοσουνίδης και πρόσθεσε:

“Προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το ξαναμασήσει, δυστυχώς για αυτόν η κατακραυγή τον αναγκάζει να συρθεί πλέον στη διαδικασία για συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Χαιρόμαστε και τον καλωσορίζουμε, έστω και έτσι”.

“Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία σε ποσοστό συντριπτικό στέκεται παρά τω πλευρώ της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας… Εμείς οι ΑΝΕΛ οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσης της και περιθωριοποίησής της θα τη σταματήσουμε”, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ερωτηθείς εάν χρειάζονται Συνταγματική Αναθεώρηση τα άρθρα που αφορούν την Εκκλησία, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε: “Πιστεύω πως όχι, δεν χρειάζεται. Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί επίσημα και από τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του κινήματος, το σύνολο των προτάσεων μας. Νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τι συμβαίνει στην κοινωνία, τι είναι αυτό που λέει ο κόσμος. Κρίνει κανείς ότι χρειάζεται να ‘παίξουμε’ με τέτοια ζητήματα σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους; Τώρα που χρειάζεται η πνευματική μας ηγεσία να βρίσκεται στενά συνδεδεμένη και στην ίδια γραμμή με όλη την κοινωνία”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.