Quantcast
WSJ: Απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές - enikonomia.gr
share

WSJ: Απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές

δημοσιεύτηκε:

Την απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και πιστωτών υπογραμμίζει  σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Στο άρθρο του Σάιμον Νίξον αναφέρεται πως ακόμα υπάρχουν πιθανότητες ώστε να αποφευχθεί το Grexit και η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αναφέροντας πως δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Ρίγας και τα αισιόδοξα νέα μεταφέρονται για τις 11 Μαΐου, όταν και θα δοθεί από τους πιστωτές το τελικό deadline.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο «ακόμα δεν έχει επιτευχθεί τίποτα», από τότε που η χώρα άλλαξε κυβέρνηση και ανέλαβε τα ηνία ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από τότε, όπως προσθέτει ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο Νίξον στην ανάλυσή του τονίζει πως η ευρωζώνη δεν πρόκειται να καταβάλει ιδία κεφάλαια για την διάσωση της Ελλάδας, εκτός κι αν τελικά υπάρξει συμφωνία η οποία θα επικυρωθεί από το ΔΝΤ.

Μάλιστα κάνει λόγο για στοιχεία που έχουν παραθέσει οι δανειστές, σύμφωνα με τα οποία αν οι προτάσεις της κυβέρνησης προστεθούν, το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα μετατραπεί αυτόματα σε έλλειμμα της τάξης 10 με 15% και το χρέος θα εκτοξευθεί πολύ ψηλότερα από το όριο του 120% του ΑΕΠ, όπως έχει προβλεφθεί για το έτος 2022 και δεν υπάρχει περίπτωση η Ευρωζώνη να απελευθερώσει χρήματα προς την Ελλάδα με τέτοια «φανταστικά νούμερα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο της Wall Street Journal.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.