Quantcast
Ιερώνυμος: Θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας - enikonomia.gr
share

Ιερώνυμος: Θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας

δημοσιεύτηκε:

Κοινές δηλώσεις έκαναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα από την ιστορική συμφωνία που αφορούσε την εκκλησιαστική περιουσία και τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας- Πολιτείας.

“Σας ευχαριστώ για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας. Σας ευχαριστούμε διότι είστε συντελεστής σ’αυτή την ιστορική στιγμή σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός που η Εκκλησία θα αισθάνεται όχι ότι γίνεται πιο πλούσια, δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά ότι γίνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων που έχει”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Βρήκα ανταπόκριση στα ερωτηματικά μου και θέλω να σας ευχαριστήσω και στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο απόψε συναντηθήκαμε θα μας βρείτε στενούς συνεργάτες. Πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από αυτό που εκπέμπουμε και αυτή η συμφωνία εκπέμπει την πρόθεσή μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. Θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας. Να γίνει η Εκκλησία περισσότερο διάκονος του θελήματος του λαού» ανέφερε επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.