Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8: Από το 2020 οι 10.000 προσλήψεις που θα προκύψουν από τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8: Από το 2020 οι 10.000 προσλήψεις που θα προκύψουν από τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας

δημοσιεύτηκε:

Στη δυνατότητα του Δημοσίου για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων ως απόρροια της συμφωνίας Κράτους και Εκκλησίας αναφέρθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Οι κληρικοί ήταν στην απογραφή του Δημοσίου, δηλαδή ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τον κανόνα ένα προς ένα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς και θα ισχύσει από 1/1/2019, δηλαδή ένας αποχωρεί από το Δημόσιο και μία θέση μπορεί να προκηρυχθεί. Άρα εκ των πραγμάτων όταν θα υλοποιηθεί και θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση της συμφωνίας του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, θα υπάρξει αποχώρηση 10.000 κληρικών δημοσίων υπαλλήλων, άρα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα αυτές οι θέσεις να μπουν στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Δημοσίου… Καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί ένα σημαντικό χώρο, διευρύνεται η δυνατότητα ενός προγραμματισμού τα επόμενα χρόνια για κρίσιμους τομείς που έχουμε τεράστια κενά, όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, το κοινωνικό κράτος” είπε μεταξύ άλλων η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε:

“Ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο ήρθαν σε μία καταρχήν συμφωνία, η οποία βέβαια στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει από την έγκριση της Ιεραρχίας από την πλευρά της Εκκλησίας και να έρθει μία νομοθετική ρύθμιση στη συνέχεια από την κυβέρνηση στη Βουλή. Εφόσον όλα γίνουν, και η εκτίμηση είναι ότι έτσι θα προχωρήσει, φυσικά και θα υπάρχει μετά ένα κενό 10.000 θέσεων γιατί θα φύγουν από τη μισθοδοσία και την απογραφή του Δημοσίου… Είναι μία ιστορική σημαντικότατη συμφωνία η οποία λύνει μία εκκρεμότητα από την ίδρυση του ελληνικού Κράτους”.

“Όταν ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις και υπάρχουν αυτές οι 10.000 θέσεις επιπλέον, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας. Θα καθίσουμε κάτω να δούμε ποιοι είναι οι τομείς που έχουν τις πραγματικές ανάγκες και φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου. Θα αρχίσει μία υλοποίηση σταδιακά από το 2020 και μετά. Μπορεί κάποιες προκηρύξεις να βγουν και νωρίτερα, αλλά η υλοποίηση όπως φαίνεται θα πάει από το 2020 και μετά, πάντα μέσω ΑΣΕΠ”, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.