Quantcast
Για την ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακά θέματα και τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα μιλήσουν Τσίπρας και Πούτιν - enikonomia.gr
share

Για την ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακά θέματα και τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα μιλήσουν Τσίπρας και Πούτιν

δημοσιεύτηκε:

του Φοίβου Κλαυδιανού

Οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην ανατολική μεσόγειο, τα ενεργειακά, οι εξαγωγές της Ελλάδας στη Ρωσία, οι ρωσικές επενδύσεις στη χώρα μας ιδίως στον τομέα των ακίνητων και του τουρισμού, αλλά και πιο στρατηγικού χαρακτήρα ρωσικές επενδύσεις στις υποδομές θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, αυτή ήταν η βάση της ατζέντας που επικυρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ανάμεσα στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ και τον επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν περαιτέρω εξειδίκευση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία γίνεται επ’ αφορμή των 190 χρόνων από την έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.

Δύο μέρες νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα διυπουργική επαφή Ελλάδας και Ρωσίας. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.