Quantcast
Τι δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μετά την παραίτησή του - enikonomia.gr
share

Τι δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μετά την παραίτησή του

δημοσιεύτηκε:

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ μίλησε στο enikos.gr o Γιάννης Τσιάλτας. 

«Ο ΕΦΕΤδημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια για να δώσει λύση στον τομέα των τροφίμων. Διαπίστωσα αδυναμία στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν άλλα στο μυαλό τους. Γυρνάμε σε συνθήκες πολυδιάσπασης, υπάρχει μία εξελισσόμενη προσπάθεια από διάφορα υπουργεία να διασπάσουν τον έλεγχο των τροφίμων», δήλωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιάλτας,«το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορούσε να δώσει λύση στη χρηματοδότηση του οργανισμού, στις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στο προσωπικό και τη λειτουργία του. Δεν γίνεται αντιληπτό από το υπουργείο ότι ο ρόλος του ΕΦΕΤ είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Τσιάλτας υπέβαλε την Παρασκευή 16.11.2018 εγγράφως την παραίτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη. Μάλιστα, ο κ. Τσιάλτας στο κείμενο παραίτησης εξηγεί και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή αυτή, την οποία είχε εξάλλου ανακοινώσει προφορικά πριν από λίγες ημέρες στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Διαβάστε εδώ την επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΦΕΤ Γιάννη Τσιάλτα

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.