Quantcast
Τασούλας στον Realfm 97,8: Έχουμε παραδοθεί σε όλους αυτούς που φωνάζουν και σπάνε - enikonomia.gr
share

Τασούλας στον Realfm 97,8: Έχουμε παραδοθεί σε όλους αυτούς που φωνάζουν και σπάνε

δημοσιεύτηκε:

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο ο κ. Τασούλας είπε μεταξύ άλλων: “Το θέμα των ζημιών, και όχι μόνο στο Πολυτεχνείο εδώ αλλά και στη Θεσσαλονίκη, είναι μία αποκρουστική πλέον συνήθεια στην οποία κινδυνεύουμε να ενσωματωθούμε. Δηλαδή, να το εκλαμβάνουμε πια ως κάτι περίπου αναμενόμενο και η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί με ριζικό τρόπο θα γίνει μέρος της κανονικότητας μας. Έχει ήδη γίνει δυστυχώς μέρος της κανονικότητας μας. Είναι τραγικό δυστυχώς πόσο πολύ υποεκπροσωπείται στη χώρα μας, μετά τη μεταπολίτευση, η άποψη η νοικοκυρεμένη, η λογική, η άποψη των ανθρώπων οι οποίοι δεν διαμαρτύρονται, δεν κάνουν διαδηλώσεις, δεν φωνάζουν, δεν γράφουν με σπρέι στους τοίχους. Υπάρχει η Ελλάδα που διαδηλώνει και υπάρχει και η Ελλάδα που παρακολουθεί όλα αυτά και η οποία έχει αναθέσει στους αντιπροσώπους της να διαδηλώνουν για λογαριασμό της, εννοώ να την εκφράζουν. Έχουμε παραδοθεί σε όλους αυτούς που φωνάζουν, που σπάνε. Και επειδή δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε καταλήγουμε στο να λέμε να φύγει το Πολυτεχνείο από εκεί που είναι και να πάει κάπου αλλού. Και αν πάνε κάπου αλλού και το σπάνε, πού θα το στείλουμε στην Αλάσκα; Ή το αντιμετωπίζεις αυτό αποφασιστικά ή το αφήνεις να σέρνεται με διαρκείς υποχωρήσεις”.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι “Η ΝΔ δεν είχε εικόνα της συμφωνίας, η οποία προφανώς προετοιμαζόταν. Δεύτερον, δεν είναι συμφωνία είναι πρόθεση συμφωνίας που τελικά κατέληξε εκεί που κατέληξε και είναι τελικά συμφωνίες. Η ΝΔ μίλησε περισσότερο για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκεί μίλησε θετικά στην αρχή. Υπό την έννοια ότι εφόσον συμφωνούν, είναι κάτι το οποίο έρχεται και στις δικές μας επιδιώξεις” και πρόσθεσε:

“Στο θέμα όμως της μισθοδοσίας του ιερού κλήρου, των κληρικών, υπήρξαμε επιφυλακτικοί και αρνητικοί από την αρχή. Τώρα ξεδιπλώθηκε πλήρως η πρόθεση τους που είναι στην ουσία να ξεφορτωθούν τον κλήρο για να δημιουργήσουν άρον – άρον 10.000 νέες θέσεις εργασίας… Δεν είναι δυνατόν να μπουν σε ασφαλιστική, εργασιακή και οποιασδήποτε άλλης μορφής ανασφάλεια οι 10.000 κληρικοί που σήμερα μισθοδοτούνται από την ενιαία αρχή πληρωμών, για να μπορέσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος να προσθέσουν στις προεκλογικές τους υποσχέσεις άλλους 10.000 διορισμούς στο Δημόσιο”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.