Quantcast
Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8 για το κύκλωμα χρυσού: Μεγάλη γκάφα των Αρχών και ακόμη μεγαλύτερη του Πρωθυπουργού - enikonomia.gr
share

Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8 για το κύκλωμα χρυσού: Μεγάλη γκάφα των Αρχών και ακόμη μεγαλύτερη του Πρωθυπουργού

δημοσιεύτηκε:

Στην υπόθεση με το κύκλωμα χρυσού και τη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Εγώ απορώ αυτός που έγραψε το κατηγορητήριο δεν ανέφερε τον σχετικό νόμο βάσει του οποίου στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας… Προέκυψε ότι δεν υφίσταται το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας, διότι δεν υπάρχει νόμος που να λέει πως ότι εξάγεται στην Τουρκία δασμολογείται. Είναι προφανής πατάτα, μεγάλη γκάφα, όχι μόνο των αστυνομικών αρχών αλλά και των Αρχών και ακόμα μεγαλύτερη του Πρωθυπουργού. Ο οποίος γεμάτος χαρά και καμάρι ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση του έπιασε τον Ριχάρδο και όλους αυτούς” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: “Αναρωτιέμαι πώς νιώθει τώρα, που στην ουσία πήρε θέση και σε μία ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη, παραβιάζοντας και το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει σε αυτές τις διαδικασίες, αν δεν αποδειχθείς ένοχος τότε τεκμαίρεσαι αθώος. Για αυτή την κυβέρνηση μάλλον ισχύει το αντίθετο, τεκμήριο ενοχής. Όποιος διώκεται ποινικά είναι ένοχος, τα δικαστήρια, οι ανακρίσεις και όλες αυτές οι διαδικασίες είναι προφανώς περιττά πράγματα, αυτό άλλωστε μας λέει και το δόγμα Πολάκη βάσει του οποίου φαίνεται κινείται και ο κ. Τσίπρας. Πώς αισθάνονται τώρα; Εγώ δεν λέω ότι δεν τρέχει τίποτα σε αυτή την υπόθεση, αλλά με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, έχει διαπραχθεί μία μεγάλη γκάφα και για αυτό η ανακρίτρια σε δεύτερο χρόνο ενεργοποίησε τον σχετικό κανόνα της ποινικής δικονομίας και τους έβγαλε”.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Αυτά που είπε ο Ζάεφ για τη διδασκαλία της ‘μακεδονικής γλώσσας’ στην Ελλάδα και κάνοντας λόγο και για τη ‘Μακεδονία του Αιγαίου’, που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του ‘μακεδονικού αλυτρωτισμού’ των γειτόνων μας αποδεικνύει ότι η συμφωνία η οποία υπογράφηκε στις Πρέσπες ανοίγει τον δρόμο ώστε οι γείτονες να αρχίζουν πλέον να αρθρώνουν αυτού του είδους των αλυτρωτικό πολιτικό λόγο… Σιγά – σιγά δημιουργείται η πραγματικότητα ότι η μακεδονική γλώσσα όπως και η μακεδονική εθνότητα πλέον θα καθιερωθούν ως κτήματα των γειτόνων μας και βάσει αυτών ανοίγει ο δρόμος και για άλλα” σημειώνοντας ότι “ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο αρμόδιος υποτίθεται πρωθυπουργεύει και σιώπησε. Δύο μέρες μετά πέρα από την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επίπεδο κυβέρνησης δεν έχουμε δει μία δυνατή αντίδραση… Αυτά που διαπραγματεύτηκε αυτή η κυβέρνηση αποτελούν εκχώρηση των εθνικών μας δικαίων”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.