Quantcast
Κικίλιας: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η τακτική "Τσοβόλα δώσ’τα όλα" - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η τακτική “Τσοβόλα δώσ’τα όλα”

δημοσιεύτηκε:

«O κ. Τσίπρας δεν έχει στρατηγική για τη χώρα, αλλά τακτικισμό για το κόμμα. Η τακτική “Τσοβόλα δώστα όλα” αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Μια επιλογή πολιτικά χρεοκοπημένη και κακέκτυπο του “χθες”. Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει, αλλά να στήσει ένα δικό του κομματικό καθεστώς που θα αντέξει και μετά την αναπόφευκτη εκλογική του ήττα» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔδηλώνει πως η κυβέρνηση καταρρέει και αποσυντίθεται γεμίζοντας την αρένα της πολιτικής μάχης με λάσπη προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός δεν “μασάει” από ψευτοδιλήμματα μιας κυβέρνησης που τον εξαπάτησε ξανά και ξανά, υφαρπάζοντας τη ψήφο του. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ταξική πολιτική υπερφορολόγησαν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τώρα συνεχίζουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων». Μάλιστα τονίζει πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική κανονικότητα αλλά και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έβαλαν την υπογραφή τους σε μια διεθνή συμφωνία που ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα. «Έδωσαν “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια, ως μη όφειλαν, γιγαντώνοντας την ίδια στιγμή τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόταση μομφής στη Βουλή και, όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή. Πιστεύω ακράδαντα – και θέλω εδώ από τη Βόρεια Ελλάδα να το επισημάνω – ότι η θωράκιση της Ιστορίας μας, των παραδόσεών μας, όπως και της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητάς μας, αποτελούν το νέο πατριωτισμό που διαπερνά οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι κάτι που οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δε μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως είναι το κόμμα με την πλατιά λαϊκή βάση που το κράτησε όρθιο μέσα στην κρίση. «Η διεύρυνση της Παράταξης είναι αμφίπλευρη και ξεκινά από τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι την Δεξιά. Εκεί που ο κ. Τσίπρας διχάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: επικοινωνεί αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Ενώνει και δε διχάζει. Δημιουργεί και δεν καταστρέφει. Συνθέτει και δεν αφαιρεί. Επιλέγει, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ανθρώπους έντιμους, αποτελεσματικούς και ικανούς, που πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να πραγματώσει» τονίζει.

Τέλος αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο κ. Κικίλιας το χαρακτηρίζει κομβικής σημασίας, καθώς είναι το τελευταίο, πριν από μια χρονιά πολλαπλών εκλογών. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε και έτοιμη για την Ανόρθωση της Ελλάδας» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Μακεδονία της Κυριακής, ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.