Quantcast
Πιτσιόρλας: Ολοκληρώνεται η πρόταση για την εξυγίανση της ΕΒΖ - Πώς θα μειωθεί το προσωπικό - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Ολοκληρώνεται η πρόταση για την εξυγίανση της ΕΒΖ – Πώς θα μειωθεί το προσωπικό

δημοσιεύτηκε:

Δύο τροπολογίες για τη μείωση του προσωπικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης εταιρείας, εισηγήθηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Οι τροπολογίες προβλέπουν τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού της ΕΒΖ σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα  και την έναρξη προγράμματος ειδικής επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για όσους εργαζόμενους στην εταιρεία έχουν συμπληρώσει το 56ο έτος της ηλικίας τους και μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός πενταετίας. Η πρώτη τροπολογία αφορά περίπου 100 εργαζόμενους στην ΕΒΖ και η δεύτερη σχεδόν ισάριθμους.

Ο κ.  Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας και πρόσθεσε ότι «για όλους τους εργαζόμενους που θα υπαχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εργάζονται τουλάχιστον μία πενταετία στη βιομηχανία. Δεν αφορά, δηλαδή, εργαζόμενους που μπορεί να μπήκαν τώρα. Προϋπόθεση, λοιπόν, η ηλικία άνω των πενήντα έξι ετών για το συνταξιοδοτικό καθεστώς και για τους υπόλοιπους δυνατότητα μεταφοράς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.