Quantcast
Ρουμάνος ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων η συμφωνία των Πρεσπών - enikonomia.gr
share

Ρουμάνος ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων η συμφωνία των Πρεσπών

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του ότι η “ιστορική” συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ΠΓΔΜ, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τεοντόρ Μελεσκάνου, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη Ρουμανία.

Ο Μελεσκάνου χαρακτήρισε την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών «ιστορική στιγμή» για την περιοχή των Βαλκανίων. «Από την δική μας οπτική γωνία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κύρωση της συμφωνίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα» για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Η προώθηση της ενταξιακής προοπτικής στην ΕΕ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων της ρουμανικής Προεδρίας, εξήγησε προηγουμένως ο Μελεσκάνου.

Κατά τη διάρκειά αυτού του εξαμήνου η ΠΓΔΜ και η Αλβανία καλούνται να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς, προκειμένου να ξεκινήσουν, τον Ιούνιο του 2019, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. «Θα εργαστούμε με όλα τα κράτη-μέλη για να επιτευχθεί πρόοδος και στις δύο χώρες» είπε ο Μελεσκάνου, ενώ πρόσθεσε ότι η ρουμανική Προεδρία επιθυμεί την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Ο Μελεσκάνου σημείωσε ότι στα τέλη Μαΐου του 2019, η ρουμανική Προεδρία προγραμματίζει τη διοργάνωση συνεδρίου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με θέμα “Πώς να ανταποκριθούμε καλύτερα στις φιλοδοξίες της νέας γενιάς των Δυτικών Βαλκανίων”.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.