Quantcast
Πετρόπουλος:Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος:Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων, αφού έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε όλες τις αρνητικές συνθήκες που κατέτρεχαν την οικονομία και την κοινωνία», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος TV» .

Μάλιστα όσον αφορά την ανεργία της χώρας, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι, ήδη έχει υποχωρήσει, διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση πως θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο. Επίσης ανέφερε ότι αυξήθηκαν κατά 23.500 το 2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ τόσο για το 2018 όσο και για 2019, όπως είπε, ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι αυξημένος.

Σχετικά με τις θέσεις της κύριας απασχόλησης,ο υφυπουργός τόνισε πως «σήμερα είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με το παρελθόν», προσθέτοντας ότι «το 2013 οι θέσεις κύριας απασχόλησης ήταν υποδεέστερες της μερικής απασχόλησης». Όσον αφορά στο ζήτημα απονομής των συντάξεων ο υφυπουργός είπε «παραλάβαμε 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές και έχουμε μειώσει πάρα πολύ όλες αυτές τις εκκρεμότητες». «Εμείς», συνέχισε, «δώσαμε πάνω 4,5 δισ. ευρώ σε συνταξιοδοτικές παροχές και απομένουν περίπου 40.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις από 168.000 που ήταν το 2015 και ως εκ τούτου δικαιούμαστε να λέμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έφερε θετικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «υποχρεωνόμαστε να φθάσουμε πολύ πιο σύντομα σε ταχύτερη έκδοση συντάξεων και λοιπών παροχών και θα το πετύχουμε, αφού βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο και ήδη έχουμε πολύ καλές επιδόσεις στην ταχύτερη έκδοση αυτών των παροχών». Σχετικά, με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ που, όπως είπε σύντομα θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης, προβλέπεται η προκήρυξη 1.000 θέσεων εργασίας μέσω του ΑΣΕΠ.

Για το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών στην κοινωνική ασφάλιση μέχρι 120 δόσεις, ο κ.Πετρόπουλος είπε ότι «επεξεργαζόμαστε μία ευέλικτη διαδικασία που οδηγεί σε μεγάλη μείωση των οφειλών και θα επιτρέψει σε όλους να πάρουν σύνταξη».

Τέλος, όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι «διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί στην μείωση των συντάξεων τουλάχιστον κατά 2,5 δισ. ευρώ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.