Quantcast
Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ: "Πράσινο φως" στην ανάπτυξη μεγάλου δικτύου οπτικών ινών - enikonomia.gr
share

Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ: “Πράσινο φως” στην ανάπτυξη μεγάλου δικτύου οπτικών ινών

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) το έργο «Υποδομές υπερυψηλής ευρυζωνικότητας – ULTRAFAST BROADBAND μέσω ΣΔΙΤ», ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ που έχει εγκριθεί, με το ύψος της επένδυσης να εκτιμάται σε 700 εκατ. ευρώ, μοχλεύοντας κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και ιδιωτικά κεφάλαια ενώ αφορά περισσότερους από 2,4 εκατ. πολίτες που θα αποκτήσουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps), μέσω της ανάπτυξης εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό χρήστη.

Το έργο σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ Οικονομίας και Ανάπτυξης θα υλοποιηθεί ως έργο ΣΔΙΤ. Αποτελεί συνέχεια των δράσεων Superfast Broadband και Rural Broadband (που υλοποιήθηκε ως έργο ΣΔΙΤ) και εντάσσεται στους στόχους ευρυζωνικότητας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2025 (Gigabit Society).

Δήλωση Δραγασάκη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων παράλληλα με ιδιωτικά κεφάλαια, θα καλύπτει περιοχές όπου δεν έχουν αναπτυχθεί τα αναγκαία δίκτυα, και θα εξυπηρετεί περισσότερους από 2,4 εκατ. πολίτες.

‘Είμαστε σε μια εποχή όπου τα ευρυζωνικά δίκτυα νέας γενιάς αποτελούν πλέον μια βασική υποδομή για την ανάπτυξη της χώρας, εξίσου σημαντικά με την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες κοινής ωφελείας, όπως η ύδρευση, η ηλεκτρική ενέργεια και οι υποδομές μεταφορών.

Τα έργα αυτά συμβάλλουν καθοριστικά στην επίσπευση της καινοτομίας και της μάθησης, καθώς και στην υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων και της οικονομικής ανάπτυξης, όχι μόνο στον ψηφιακό τομέα αλλά και σε όλους τους τομείς της οικονομίας (εκπαίδευση, υγεία, περιβάλλον, τουρισμό, πολιτισμό, έρευνα, γεωργία, μεταποίηση, ενεργειακή απόδοση, κ.ά.), πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.