Quantcast
Ψηφίστηκε η τροπολογία για στήριξη πληγέντων από τις πυρκαγιές - Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις - enikonomia.gr
share

Ψηφίστηκε η τροπολογία για στήριξη πληγέντων από τις πυρκαγιές – Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις

δημοσιεύτηκε:

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Με το πρώτο άρθρο της τροπολογίας, παρατείνονται εκ νέου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών και αναστέλλεται η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πληγέντων, έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η ρύθμιση αυτή αφορά τα πρόσωπα που είτε υπέστησαν σωματική βλάβη οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους ή οι συγγενείς τους έως β’ βαθμού, είτε απώλεσαν σύζυγο ή και συγγενή μέχρι β’ βαθμού, είτε υπέστησαν υλικές ζημιές στην ακίνητη περιουσία τους.

Επίσης, έως την ίδια ημερομηνία δεν επιβάλλονται κατασχέσεις λογαριασμών σε πιστωτικά ιδρύματα και σε ιδρύματα πληρωμών και αίρονται τυχόν επιβληθείσες.

Με το δεύτερο άρθρο, ορίζεται ότι την απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ έτους 2018, δικαιούνται όσοι πληγέντες έχουν Δελτία Επανελέγχου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και όχι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2018 όπως ίσχυε μέχρι τώρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.