Quantcast
Η απάντηση του Κατρούγκαλου στον Σαμαρά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του Κατρούγκαλου στον Σαμαρά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον σεβαστό πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά, ότι όταν ήρθαμε εμείς στην Κυβέρνηση, δεν αλλάξαμε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών αυτά που αναγράφονταν για τη Μακεδονία γιατί όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ο κεντρικός σας εισηγητής για τα 150 χρόνια του ΥΠΕΞ, η πάγια πολιτική του υπουργείου ήταν να αποφευχθεί η μονοπώληση του όρου, του ονόματος, του εδάφους και της ταυτότητας της Μακεδονίας», είπε αρχικά από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον τέως πρωθυπουργό ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αντιλαμβάνεστε ότι η αποφυγή του όρου μονοπώληση σημαίνει ότι υπάρχει και άλλη Μακεδονία», είπε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον κ. Σαμαρά και εξήγησε: «Γιατί αλλιώς δεν θα είχε καθόλου νόημα αυτό που ήταν η πάγια εξωτερική πολιτική. Και όπως είπε η κα. Μπακογιάννη και θύμισα και εγώ τον Ιούνιο, ήδη τον 19ο αιώνα ο Χαρίλαος Τρικούπης, όχι μία μικρή προσωπικότητα, μιλούσε στη Βουλή για τρεις περιοχές της γεωγραφικής Μακεδονίας. Τη νότια περιοχή που είναι αμιγώς ελληνική, τη βόρεια περιοχή που κατοικείται κυρίως από σλαβικά φύλα και την ενδιάμεση».

«Επίσης πρέπει να σας πω ότι η ίδια η εθνική λύση, όπως διαμορφώθηκε από το 2007 και μετά που μιλά για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, προφανώς υπονοεί πως προσδιορίζεται άλλο κράτος με το όνομα Μακεδονία και γεωγραφικά για να διακριθεί από τις άλλες περιοχές της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής», είπε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος.

«Άρα η παρατήρηση μου είχε το μοναδικό νόημα να δείξει ότι πράγματι υπήρχε μία εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε τουλάχιστον από το 2007 και μετά γύρω από τη σύνθετη ονομασία που αποδέχεται τη χρήση του ονόματος Μακεδονία», επισήμανε και πρόσθεσε: «Και αυτή είναι πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου, αλλά και Σαμαρά γιατί αυτές ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις που εκφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Αβραμόπουλος. Υπάρχει εθνική θέση, πρέπει να επιμείνουμε σε αυτή και πρέπει να είναι σαφές ποιος λέει την αλήθεια και ποιος μιλάει στον ελληνικό λαό με επιχειρήματα και ειλικρίνεια».

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.