Quantcast
Κυρανάκης στον Realfm 97,8: Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά θα εξανεμιστεί με τη μείωση του αφορολόγητου - enikonomia.gr
share

Κυρανάκης στον Realfm 97,8: Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά θα εξανεμιστεί με τη μείωση του αφορολόγητου

δημοσιεύτηκε:

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Υπήρχε στόχευση, υπήρχε σχεδιασμός. Αλλά εγώ δεν θέλω να μιζεριάσω, νομίζω ότι μία αύξηση κατώτατου μισθού και γενικώς μία αύξηση εισοδήματος ειδικά για ανθρώπους που είναι πιο αδύναμοι πρέπει πάντα να είναι καλοδεχούμενη, εφόσον είναι εφικτή”, σημείωσε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε:

“Εγώ δεν θέλω να μιζεριάσω καθόλου επ ‘αυτού. Αλλά πάμε να δούμε την πραγματικότητα. Με τον 4472 του 17, τον νόμο Τσίπρα, μειώνεται το αφορολόγητο από του χρόνου και εάν δει κανείς τη διαφορά, ουσιαστικά στα καθαρά χρήματα σε σχέση με τον καθαρό μισθό που παίρνει σήμερα κάποιος, με τον νόμο που ψηφίζεται θα παίρνει 54 ευρώ παραπάνω το μήνα και με το νέο αφορολόγητο το οποίο χαμηλώνει θα πληρώνει 50 ευρώ παραπάνω το μήνα. Άρα, η πραγματική διαφορά είναι περίπου τέσσερα ευρώ. Αυτό είναι μία κοροϊδία. Δηλαδή, αναγκάζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να δώσουν παραπάνω χρήματα -καλά κάνουν θα πω εγώ- και αυτά τα παραπάνω χρήματα τα παίρνουν για φορολογία”.

“Ο τρόπος για να αυξηθούν οι μισθοί και τα εισοδήματα είναι η μείωση φόρων, η μείωση εισφορών και κίνητρα για επανεπένδυση. Και ο κατώτατος θα αυξηθεί και οι μεσαίοι μισθοί θα αυξηθούν και οι υψηλοί μισθοί θα αυξηθούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.