Quantcast
Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Έχουμε μια σήψη που επιβάλλει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ - Μαριονέτες οι "6" βουλευτές - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Έχουμε μια σήψη που επιβάλλει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ – Μαριονέτες οι “6” βουλευτές

δημοσιεύτηκε:

“Έχουμε μια σήψη που επιβάλλει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση, αλλά γενικότερα τη μόλυνση της πολιτικής ζωής του τόπου μέσα από συμπεριφορές , από τάσεις, κινήσεις, όπως προσφάτως αυτή που ανακάλυψε ο κ. Βούτσης με τους “6” δανεικούς, νοικιασμένους βουλευτές που χρησιμοποιεί με την υπογραφή τους” δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αν ήθελαν να ενταχθούν στην Κ.Ο. μπορούσαν να το κάνουν, εδώ συζητάμε όμως για μια θεσμική κατάντια. Αυτά που παρακολουθούμε να γίνονται το τελευταίο διάστημα στη Βουλή δεν έχουν προηγούμενο. Έχουμε έναν πρόεδρο της Βουλής να λειτουργεί ως κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές του κ. Τσίπρα. Και μάλιστα, γραπτές, του έστειλε επιστολή θα κάνεις αυτό, αυτό κι αυτό. Και το εκτέλεσε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Έχει μπερδευτεί ή μάλλον αγνοεί κάτι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατία μας, ότι η νομοθετική εξουσία ελέγχει την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή για να καταλάβουν οι ακροατές μας, η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση, δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση, ούτε κατευθύνεται, ούτε παίρνει εντολές από την κυβέρνηση. Εδώ τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν αλλάξει με αποκλειστική ευθύνη του κ. Βούτση και φυσικά του κ. Τσίπρα. Έχουμε μια θεσμική κατάντια, μια κοινοβουλευτική ντροπή. Με έξι δεκανίκια βουλευτές του κ. Τσίπρα που εκχωρούν εν λευκώ τη συνείδησή τους, μάλιστα οι δύο εξ αυτών είναι και κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές. Πως μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα; Είναι ευτελισμός. Το προχθεσινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Ευτελίζει στην ουσία την ελεύθερη βούληση των βουλευτών, δεν νοείται βουλευτής να χαρίζει εν λευκώ και προκαταβολικά την ψήφο του” τόνισε.

“Για ποια συνείδηση μας λένε οι έξι αυτοί βουλευτές; Μιλάμε για μαριονέτες, για πραγματικά δεκανίκια, άνθρωποι που δεν σέβονται τον θεσμό που υπηρετούν. Το συντομότερο που θα γίνουν εκλογές, πρέπει ο ελληνικός λαός να δώσει την απάντηση. Δεν πρέπει να συνεχίσει αυτή η παρακμή να κυριαρχεί, αυτή η εικόνα δημιουργεί σήψη και δυσοσμία. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποτελέσει παρελθόν. Είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, ο κ. Τσίπρας αποτελεί παρελθόν για την ελληνική κοινωνία, αποφεύγει να συναντηθεί με την κοινωνία και διαρκώς ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει το προφίλ και την εικόνα του. Έλα όμως που δεν είναι όλα εικόνες… κάποια γεγονότα μιλούν από μόνα τους” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.